Brommend herhalens geluid, lijkt te komen uit leidingen

twan2022

  • #1
Ik heb een paar dagen een heel irritant brommend geluid wat een paar uur lang door blijft gaan op dezelfde frequentie. Steeds met ongeveer een halve seconde ertussen.

Altijd snachts, de ene keer rond 2 uur, soms rond 3 of 4 uur. Zo hard dat je er wakker van wordt. Als ik de leidingen naar mijn radiatoren beetpak voel ik deze licht trillen op dezelfde frequentie als het geluid dus daar lijkt de oorzaak te liggen. Het gekke is dat het niet uitmaakt welke radiator ik aanraak, die trilling voel ik in de woonkamer, slaapkamer en keuken.

Het geluid zelf lijkt het hardst te zijn in mijn keuken bovenin achter de muur.

Ik heb stadsverwarming en geprobeerd alle kranenndicht te draaien of allemaal open maar dit heeft geen effect. Wel merk ik als ik aan de kranen draai dat het geluid er heel lichtjes op reageert door een halve seconde te stoppen maar dan gaat het gewoon weer verder.

Wat zou het kunnen zijn en hoe kan ik het verhelpen? Het is geen suizen of standaard geluid wat bij een radiator hoort, het lijkt op het trillen van iets tegen de leidingen aan. Het doet bijna denken aan het trillen van een mobiel door het geluid en de frequentie maar dan een stuk harder en door heel het huis.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Heb je een afleverset voor de verwarming?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu