Bosch vaatwasser water toevoer/afvoer

Colo

  • #1
Heb hier een Bosch SGS55E92 die een keer gestopt is met een melding dat er een probleem was met water toevoer/afvoer (het "kraan" lampje brandt). Er bleef water in de bodem liggen dus ben ik de afvoer gaan controleren. Die zat inderdaat aardig geblokeerd dus heb ik dat verholpen en de vaatwasser weer aangezet.

Alle water was gauw weggepompt, maar nu blijft dat lampje branden als ik een programma wil starten. Ik heb de resetfunctie geprobeerd, maar deze lijkt erg lang te lopen en heb ik dit na 10 min. afgebroken. Volgens mij blijft de afvoerpompt lopen, al is al het water weg - is dat normaal? Zo ver ik kan zien is de toevoer goed maar misschien is er iets met de aquastop?

Enig idee wat er aan de hand kan zijn en hoe ik dit kan verhelpen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Bosch/Siemens: het E-nummer (staat op het typeplaatje omlijnd) én het FD-nummer vermelden.
Staat bij vaatwassers op de bovenrand van de deur.
 

Colo

  • #3
E-Nr. SGS55E92EU/31
FD 8811
 

Colo

  • #4
Net de vaatwasser van onder het werkblad gehaald om te kijken of er water onderin zat. Door het schommelen kwam er van zelf wat water uit stromen. Weer aangezet en hij doet het gelukkig weer! Toch bedankt voor jullie aandacht.
 

Pepjo

  • #5
Wat er waarschijnlijk aan de hand was : er is water op de bodemplaat van de machine gelopen, waardoor een beveiliging is aangesprongen.
Die is nu weer opgeheven door het klotsen. Het lijkt me wel wijsheid om de rest van het water ook te verwijderen.
 

Colo

  • #6
Had ik inderdaad gelezen dat dit wel vaker het geval is. Vanaf de zijkant even gevoeld of er nog water in zat maar het lijkt erop dat alles eruit is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu