Bosch vaatwasser onvoldoende kracht om water af te pompen.

FritsOv

  • #1
Hallo,

Ik ben al even druk doende om mijn vaatwasser (Bosch silence comfort) weer aan de praat te krijgen. Het water blijft na een wasbeurt in de bak staan.
Het volgende heb ik al uitgevoerd/gecontrolleerd:
1. de zeef eruit gehaald en gekeken of er scherpe delen in het reservoir staan. Dit is niet het geval.
2. De vlotter aan de zijkant schoongemaakt zodat het drijvertje niet meer blijft steken. functioneert.
3. het schoepje in draait en maakt ook geluid.

Aan de zijkant zit achteraan de machine drie slangen waarvan de twee achtersten van het type afvoerslang. De middelste van de drie is de directe afvoer naar het riool.
Op dit punt zie je dat op het moment dat het afvoeren moet beginnen (schoepje in de bak draait hoorbaar en zichtbaar) dat het water iets omhoog komt maar met onvoldoende druk om het water richting het riool te krijgen.

Ik heb de machine doorgespoeld, de leidingen grondig schoongemaakt maar het euvel blijft. Wie weet wat ik nu nog kan doen om de machine weer gangbaar te maken?

Ik dank jullie alvast voor de medewerking.

Groet
FritsOV
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dat geeft me de indruk, dat je na de werkzaamheden het dekseltje van dat pompje niet teruggezet hebt. En dat dekseltje is essentieel voor de werking van de pomp.

Dat is een erg algemene beschrijving van het apparaat. Bijna alle vaatwassers van Bosch hebben een dergelijke naam.
De gegevens van het typeplaatje zeggen veel meer over het betreffende model: E-Nummer (ook de index vermelden, bijv. /01) en FD-Nummer.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
  • Like
Waarderingen: Sleutelmeneer

FritsOv

  • #3
Bedankt Kees voor de snelle reactie.
Je hebt gelijk dat het deksteltje van de pomp nog niet teruggezet was. Dat heb ik nu wel gedaan en zal nogmaals proberen.

Er staan geen verdere gegevens op de bosch anders dan auto 3in1 en silence comfort.
De bosch heeft ook aan zijkanten of achterkant geen verwijzingen naar typenummers of zijn er ergens andere plaatjes zichtbaar. De linkerzijkant heb ik gedemonteerd om bij de vlotter te kunnen komen maar ook daar staan nergens plaatjes met nummers etc. Zodra het programma afgerond is zal ik terugkoppelen of de machine na terugzetten van de dekseltjes weer naar behoren functioneert.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Kijk (eventueel, indien nog nodig) eens bovenop de deur, daar zou een typeplaatje moeten zitten. Is slecht zichtbaar, want ingelaserd. Zaklantaarn helpt.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #5
Kees geeft de oplossing, kapje mist of sluit niet goed af.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu