Boortjes... goedkoop, duurkoop?

Helpmnkoelkastisstuk

  • #1
Ik moet een lange SDS+ boor aanschaffen om een gat in de vloer te boren. Nu zit ik online te kijken en ik snap de prijsverschillen tussen de verschillende soorten (zoals met dubbele spiraal om het gruis goed af te voeren, of een met vier snijkoppen).

Wat ik niet snap is dat er ook bij gewone boren zo veel verschil in prijs zit. Kan iemand mij bijvoorbeeld vertellen of en zo ja wat het verschil is tussen een betonboor van boor € 12,50 en een boor van € 3,00 ?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
In boren heb je verschil maar ook in vloeren. :wink:
Als het om een gat in een niet te harde vloer gaat heb je waarschijnlijk aan een goedkope boor genoeg.
 

Helpmnkoelkastisstuk

  • #3
Alleen soms scheelt het een factor 4 of 5 in prijs.

Breken de goedkope dan snel af of zo? Ik kan namelijk wel vijf goedkope boortjes kopen voor de prijs van een dure. Daar kan ik 'm vier keer voor breken :D
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Je kan het zelf uittesten ;)
 

Fmrama

  • #5
Als ik maar een enkel gat gaat boren, koop ik een goedkopere. Midden prijs. Ervaring is dat de duurdere ongebruikt jaren in de schuur blijft liggen.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #6
De goedkope breken niet af, meestal niet tenminste, een enkeling vlak bij de boorkop maar verder niet.
Waar het verschil vooral zit is in de snijkoppen.
Kom je met een goedkope boor wat bouwstaal tegen dan is de kans groot dat de snijkop plots weg is of dat hij zo stomp is dat hij niet verder wil.
Bij een duurdere boor gaat hij de 1e paar keer gewoon door het betonstaal en zie je alleen wat ijzerdeeltjes in je boorgruis. Pas daarna zal hij stomp worden en moeilijker gaan boren.

Voor de niet echt gangbare maten die je niet zo vaak gebruikt en voor iemand die even een boor komt lenen heb ik echter ook gewoon goedkope die je soms wel in de supermarkt tegen komt (een set van 4 boren van 60cm voor 9,99)en moet je gewoon door een gemetseld muurtje of gestort beton met kiezels dan gaat dat prima.

suc6

Gerrit
 

Helpmnkoelkastisstuk

  • #7
Bedankt allemaal voor de uitgebreide informatie. Daar heb ik echt wat aan! Ik ga dan toch gewoon de goedkope proberen. Het is ook niet dat ik heel veel gaten moet boren en volgens mij heb ik niet zulke hele harde vloeren.

@GerritB:4 van 60cm voor 9,99, haha, dat overtreft zelfs wat ik online vind ;)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu