Bokszak ophangen - 80kg aan een balk

Robert-badkamer

 • #1
Ik wil graag een bokszak ophangen in de schuur maar weet niet of er zomaar 80kg aan een balk opgehangen kan worden. Wat is jullie mening?
zie foto
D558A150-9038-4CB5-A03C-4EAEF00D89F8.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Hharbers

  • #2
  zou er niet zo bang voor zijn.

  Als jij op het dak gaat staan op zelfde plek staat er ook 80 kg belasting op de balken dan gebeurt er ook niks .

  Als je echt niet vertrouwd schroef een flinke balk onder 2 of 3 bestaande balken door en hang daar de zak aan aan zodat last verdeeld over groter vlak
   

  Edwinnn

  • #3
  Wat betreft de sneeuw en waterbelasting hoort een plat dak ook op zeker zo'n 60 kilo per m2 gebouwd te zijn, en dat over het hele dak. Dit is wel puntbelasting; je zou een balkje met dragers tussen de bestaande balken kunnen plaatsen om te verdelen. Zijn de balken ong 70x190 mm?
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  De bokszak komt wel erg laag te hangen zo.
  Hier wat wetenswaardigheden:
  Een bokszak kan je ophangen met een plafondbeugel of een muurbeugel. Hang de bokszak niet te hoog op. Je kunt het beste aanhouden dat de bovenkant van de bokszak 10 cm hoger hangt dan jouw lichaamslengte De langere bokszakken dienen 30 cm boven de grond te hangen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu