Boeideel vervangen

Pookster

 • #1
Na zoeken en veel lezen op dit forum is een klein ding mij nog niet geheel duidelijk. Een deel (meter vanaf de hoek) van mijn boeideel is verrot en dient vervangen te worden. Het is een bak waar de zinken goot met kraal in ligt.

Ten eerste verwijs ik even naar dit bericht: Boeideel vervangen

Hier wordt al veel duidelijker, alleen zit ik nog met de volgende vragen mbt wat daar wordt uitgelegd.

- Bij mij moet er ongeveer een meter vervangen worden. Hoe kan ik het boeideel tot aan de bovenkant afzagen. Hij zit hier achter de kraal

- In het bericht waar ik naar verwijs wordt gezegd dat het nieuwe deel in omgekeerde volgorde moet plaatsvinden. Betekent dit dat ik eerst een plaat bovenop het nieuwe boeideel moet bevestigen en dan deze onder een schuine hoek weer terugplaatsen zodat het plaatje weer in de kraal schuift?

- Als dat laatste is gebeurt, moet ik dan het boeideel nog schroeven vanaf de bovenkant kraal?

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Als er een zinken goot in ligt is het geen boeideel. Een boeideel is zoals op de tekening van de link. Een plank die zorgt voor een nette overgang van het dak met de muur. Het boeideel wordt aan de bovenzijde met een daktrim of deklijst afgewerkt.
  Een zinkengoot ligt volgens mij los in de houten bak.
  Als ik goed naar de foto kijk loopt de kraal ook niet helemaal zoals het hoort.
  Hoe oud is de goot?
   

  Pookster

  • #3
  Ik kan niet met zekerheid zeggen hoe oud de goot is. De huizen zijn in '79 gebouwd en wij hebben deze woning 5 jaar geleden gekocht.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Ben je er zeker van dat de goot niet lekt. Die gootbak is enorm verrot. Gemiddeld gaat een goot rond de 25 jaar mee. Jouw goot is 10 jaar ouder dan gemiddeld. Het zou kunnen dat dit nog de goot uit 1979 is.
   

  Pookster

  • #5
  Ik ben er zeker van dat ie lekt. Zit een klein gat in de goot (2x2mm) van een spijker en in de hoek zit een haarscheur in de lasnaad. Ik heb coating om de goot te behandelen en de levensduur nog iets te verlengen. Op dit moment een nieuwe goot past niet echt in het budget.

  Over het gat heb ik nu auqaband gedaan en ik weet nog niet wat ik met de hoek moet doen. Dat een deel van de gootbak vervangen moet worden is een zekerheid :)
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  Als het even kan de goot ter zijner tijd volledig vervangen. Als je de goot met de buren moet delen doe het gezamenlijk. Aanhelen aan oude goten blijft om problemen vragen.
  Probeer de bak te verwijderen als het goed is ligt de goot los in de bak. Let op niet zeker. Je weet nooit of iemand volgens de richtlijnen de goot heeft geplaatst.
   

  Pookster

  • #7
  Is inderdaad een goede tip. Scheelt ook in de kosten om het samen te doen. Enige waar ik nog mee zit is hoe ik het stuk hout van de bak dat onder de kraal zit kan doorzagen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu