Eerst dakbedekking vervangen en dan boeidelen of andersom?

Frvaee

  • #1
Goedendag,

De dakbedekking en boeiborden van mijn dakkapel zijn aan vervanging toe.
Nu wil ik voor de dakbedekking en de zinken deklijst een dakdekker of loodgieter inschakelen, maar de boeiborden wil ik zelf monteren.

Vorig jaar hebben we bij een andere dakkapel hetzelfde allemaal laten doen, maar de kosten voor de timmerman vielen me erg tegen. En dat is iets wat ik zelf nog wel kan.
Daarnaast wil ik de dakdekker vragen isolatie aan te brengen (warm dak). Dat is bij de andere dakkapel ook gebeurd.

Mijn vraag is nu in welke volgorde dit moet gebeuren.
Ik wil nl. niet te lang met een open dak zitten.

Eerst de dakbedekking en dan de boeiborden? Of andersom?
De boeiborden komen hoger uit, ivm. de extra laag isolatie. Dus ook de afwatering (stadsuitloop). De boeiborden zijn dan het best op maat en pas te maken als dat als laatste gebeurd.

Dus zou je zeggen: eerst de dakbedekking, dan de boeiborden. Dan kan ik rustig de boeiborden op maat maken en gronden en monteren. Het dak is immers dicht.

Maar de zinken deklijst (met kraal) wordt bevestigd op en over de boeiborden.
Dus dan zou je weer zeggen: eerst de hele handel weghalen, dan de hogere boeiborden monteren en dan de dakbedekking. Dan zit ik alleen wel langer met een open dak, als ik de boeiborden op maat wil maken en wil gronden.

Vandaar mijn vraag. Vast wel iemand met goeie ideeen.

En, andere vraag:
Op de ander dakkapel is isolatie van 5 cm. dik aangebracht. Ik weet alleen niet welke. Wat kan er het best gebruikt worden? En kan daar dan direct de dakbedekking overheen gebrand worden? Of moet dat eerst nog afgewerkt met hout?

Alvast bedankt!

Groeten!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je kan toch je boeiborden eerst vervangen. Sloop de boel dusdanig dat de dakbedekking omhoog en de mastiekhoeken en de afvoer in takt blijven. Moet je stoppen met het werk maak je over de opstand en je boeiborden en strook plastiek of iets anders om lekkage te voorkomen. Ben jij klaar laat je de dakdekker komnen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu