Blokverwarming vervangen

Lydiaweij

  • #1
Hoi! Ik heb een vraag! Ik heb een appartement gekocht met blokverwarming. Hier zitten dus warmtemeters, waar ik niet zomaar aan mag zitten (toch?)
Hij zit alleen super in de weg en ik wil hem eigenlijk vervangen voor een designradiator, of in ieder geval een iets kleiner exemplaar. Weet iemand of dat kan in het geval van warmtemeter?
Helemaal weghalen leek me niet handig aangezien er ook geen dubbel glas in de keuken zit (BRR KOUD)
Alvast bedankt voor het meedenken.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Even met de (secretaris van de) VVE of de huismeester overleggen. Er is waarschijnlijk een vaste installateur voor de CV-installatie in het gebouw, die precies weet waar eventuele afsluiters zitten en of het mogelijk is de aanvoer van jouw radiator af te sluiten.

Dan kan er (bij voorkeur door die installateur) een andere radiator geïnstalleerd worden. Na de installatie zal de VVE ervoor zorg dragen dat de warmtemeter verplaatst wordt naar de nieuwe radiator.

Omdat waarschijnlijk niet alle radiatoren geschikt zijn voor dergelijke meters en omdat een designradiator soms minder capaciteit heeft dan een gewone radiator, is het alleen al verstandig om een en ander kort te sluiten met de installateur die in het betreffende gebouw van de hoed en de rand weet. En dus in elk geval met de VVE.
 

Lydiaweij

  • #3
Thanks! Ik ga navragen! :)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu