Blokverwarming - radiator zonder ontluchtingsnippel wordt maar half warm

IlonkaMonique

  • #1
Ik woon in appartementencomplex uit 1952 met zo’n 70 woningen. Op de eerste verdieping (van de vier). Afgelopen zomer zijn er werkzaamheden met het cv-systeem geweest. Deze week (eind november) voor het eerst de radiator opengedraaid. Wordt slechts half warm (rechts). In mei voor het laatst opengedraaid. Toen werd hij wel helemaal warm.
Onze VVE suggereert om bij dit soort klachten de radiator te ontluchten. Echter, deze oude Dura-radiator heeft geen ontluchtingsnippel. Heeft iemand een idee wat te doen om de radiator weer warm te krijgen?

229EAFD9-ECA0-4FC4-8496-45B6B6384D03.jpeg E8AFEB2B-75D2-47A7-ACCD-301D139CEEDF.jpeg 779B8A66-795E-4C7D-8F5B-886D70C8D0E3.jpeg A77AA428-FE54-4679-A2F7-60A0F7FCBA39.jpeg B7E30B2B-B0C8-4EAA-829B-13290936C4FE.jpeg
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Voetventiel sluiten, thermostaatknop op 0.
Dan voorzichtig de moer van de thermostaatkraan op de radiator losdraaien.
Zodra je een beetje water ziet of lucht hoort doek eronder en het voetventiel iets openen zodat het lucht eruit gedrukt word.
Komt er alleen water dan voetventiwl dicht en moer vastzetten. Alles openen en dan moet hwt weer gaan.

Of VVE moet een technieker aansturen om te ontluchten en een ontluchtingspunt te creeren.
 
  • Like
Waarderingen: IlonkaMonique

IlonkaMonique

  • #3
Dank, dat klinkt plausibel. Ik ga iemand vragen om dit te proberen!
 

IlonkaMonique

  • #4
Overigens: de VVE geeft ook aan, dat ik de radiator 48 uur of langer aan een stuk op volle stand aan moet zetten, zodat evt lucht naar boven kan ontsnappen. Het stuk radiator dat wel (een beetje) warm wordt is ongeveer 15 cm opgeschoven naar rechts. Hij heeft nu bijna 2*24 uur aangestaan (met een dag ertussen, waarbij de radiator uit stond). Eigenlijk vind ik dit erg zonde van het geld, gezien de hoge gasprijzen. En mijn bovenburen moeten nu vermoedelijk ook gaan ontluchten.
Is dit een regulier advies van VVE’s bij dit soort problemen, weet iemand dat? En zit er een kans in dat dit het probleem in zijn geheel gaat oplossen?
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #5
De VVE moet een installateur laten komen die dit oplost.
Als je zelf gaat rommeliger met koppelingen losdraaien en het gaat fout dan heb je een groot probleem.
Maak er niet jouw probleem van maar laat de VVE dit oplossen.
Het is een gezamenlijk eigendom en probleem.
 

IlonkaMonique

  • #6
Bedankt voor je tip.
 

IlonkaMonique

  • #7
ik heb de loodgieter erbij gehaald. Die gaf aan het niet aan te durven met een dergelijke oude radiator. Ondertussen is overigens de radiator 'vanzelf' weer heet geworden. Toen het de afgelopen dagen zo koud was, was de radiator op dezelfde stand stukken heter. Op de een of andere manier is toen kennelijk de lucht eruit verdwenen
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu