Binnenkozijn/omlijsting verlengen ivm nieuwe vloer

Pimk

 • #1
Goedendag,

Onze huidige parketvloer 2cm wordt verwijderd, vloerverwarming ingefreesd, sleuvel vullen met egaline en daarna egaliseren, vervolgens pvc vloer.

Sommige deurkozijnen/omlijstingen zijn al aan de korte kant in de huidige situatie.
In de nieuwe situatie komt er nog zeker 1 cm ruimte verschil bij. Het wordt 1 pvc vloer door de gehele beneden verdieping, dus alle drempels worden ook verwijderd.

Ik vraag me af of er een mogelijke manier bestaat om de deurkozijnen/omlijstingen te verlengen tot aan de vloer, dan zal de pvc vloer er mooier uitzien. Het gaat om om 2 deuren.

Buitenkozijnen met houtrot worden bijvoorbeeld gedeeltelijk vernieuwd met 2 componenten epoxy, zou dit een mogelijkheid zijn? of stukjes hout op maat zagen en eronder lijmen.
Of heeft iemand een beter idee?

Alvast bedankt
Hieronder een foto van de huidige situatie.

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Als alle kozijnen dezelfde profilering hebben: Stuk kozijnhout kopen, plakjes zagen en eronder schuiven icm met houtlijm.

  * wel eerst rondom in de grondverf zetten*

  Vervolgens afwerken.
   

  Pimk

  • #3
  Dankjewel Walter,

  Het zijn twee verschillende kozijn profileringen, maar in principe gaat het om de buitenste rand, dat die mooi is afgewerkt en stevig vast zit. Of zou je het hout volledig tegen de muur aan bevestigen?
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
  Als je het al wilt verlagen, doe het dan na het leggen van de pvc.
  Dan kun je de pvc mooi onder de kozijnen door laten lopen, en zij je geen naad langs het kozijn en hoef je het pvc niet rondom het kozijn op maat te maken.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu