Bij onweer in de buurt schakelt al vrij snel de aardlek uit

Edwin1000

  • #1
Bij onweer in de buurt, niet eens pal boven het huis, schakelt met grote regelmaat de aardlekschakelaar (30mA) uit. Iemand enig idee waar ik dit in kan zoeken?

Er zit geen wasmachine, vaatwasser, magnetron of koelkast achter deze aardlek, die hebben ieder een eigen groep op het gedeelte zonder aardlek in de groepenkast.
 

Ronald42

  • #2
Hoe oud is het huis (indien later geplaatst aardlek)?
 

Edwin1000

  • #3
Het huis is van 1982, de aardlek is origineel en voedt een aantal groepen in slaapkamers, badkamer, zolder, woonkamer en keuken.

De koelkast zat er eerder ook op, maar omdat mijn eten al een keer bedorven is geweest na een onweer terwijl ik niet thuis was, heb ik die bij de aparte groep van de vaatwasser op gezet.
 

Eric

  • #4
Gewoon aardlek vervangen, de aarleks uit die tijd hebben dit wel vaker.
Ik heb laatst eens contact gehad met ABB en die vertelde dat dit bij de nieuwe niet meer kan gebeuren.

Groeten,
Eric
 

Ronald42

  • #5
Klopt en daarom vroeg ik het ook. Maar het is niet 100% uitgesloten, maar de kans dat het gebeurt is vele malen kleiner.
 

Edwin1000

  • #6
Okay, bedankt, ik verwachtte een antwoord over lekstromen die nu al in huis voorkwamen of zo. Ik had het idee dat daar de oorzaak wellicht in zat.

Dat de lekstromen die nu al lopen al tegen de 30 mA aan zouden zitten enzo. Maar dit is een stuk simpeler. Ik ga een nieuwe kopen.
Bedankt!
 

Gerrit

  • #7
Dat is niet onmogelijk.

Er kunnen lekstromen voorkomen die de aardlek net niet doen aanspreken. De nieuwere aardleks hebben een korte vertraging ingebouwd en dat kun je zien aan een tekentje op de sticker.

Omdat ik hier niet kan tekenen zal ik proberen het te omschrijven: Het lijkt op een aangesneden sinus; dus de positieve helft van de sinus waarin uit de top een loodlijn is neergelaten naar de nullijn en de linker kant weg is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu