Beveiliging naar buiten draaiende raam met espagnolet sluit

Max1974

  • #1
Ik heb alles redelijk beveiligd, behalve 1 raam.

Het raam kan bereikt worden via een plat dak. Het is eigenlijk twee losse ramen met een espagnolet sluiting. Nu lijkt mij de espagnolet alleen niet voldoende (met een kleine koevoet kun je denk ik de raam al los breken).

Hoe kan ik deze het beste beveiligen? Espagnoletsluiting houdt volgens mij alleen de stang tegen. Ik zat zelf aan twee oplegsloten met druksluiting te denken, maar het nadeel is dat je steeds een sleuteltje nodig hebt. Ik zoek dus iets wat je even snel op/van slot kunt doen.
 

Klusidee ralf

Administrator
Admin
  • #2
Heb je ook een fotootje Max?
 

Max1974

  • #3
Nee, helaas niet (ben nog niet binnen getreden in het tijdperk van de digitale fotografie).

Kozijn is ongeveer 140 x 140 cm. Verder dus 2 ramen (+/- 140 x 70 cm) die naar buiten draaien. Kozijn heeft geen spijl in het midden.

Espagnolet is van Nemef, niet antiek ofz o.
Hoekprofielen boven en onder (waar de stang in valt) zitten wel goed in het kozijn geboord, maar het lijkt me dat ze met een stevige ruk eruit getrokken kunnen worden.
 

Uibeltje

  • #4
Er bestaan sloten speciaal voor de espagnolet. (link niet meer werkend)

Verder dievenklauwen indien de scharnieren aan de buitenkant zitten. Wat betreft de profielen waar de stang in valt, die zal erg goed moeten bevestigen anders ontkom je denk ik niet aan het plaatsen van extra oplegsloten.
 

Max1974

  • #5
Uibeltje,

Een espagnolet-sluiting houdt volgens mij alleen de stang vast. Als het geheel met hoekprofiel eruit getrokken wordt, dan heb je daar niet zoveel aan. Dievenklauwen staan op het verlang lijstje.

Zijn er oplegsloten die je eenvoudig/snel op/van slot kunt doen?
En als ik er 2 plaats, 1 voor iedere raam, zou dat voldoende zijn?
 

Uibeltje

  • #6
Het zwakke punt blijft het hoekprofiel waar de stang invalt. Er bestaan wel oplegsloten die je snel op slot kan doen (dichtduwen/klikken) en snel open (sleutel draaien).
 

EdP

  • #7
Op de site van Politiekeurmerk Veilig Wonen kun je klikken op draairamen en vervolgens op de espagnolet. Vreemd genoeg komen er dan géén producten naar voren die als veilig worden beschouwd :?

Betekent dat dat het niet veiliger kan, of dat er niks mee te doen valt? :?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu