Welke kattenbeveiliging voor doorslaande deur?

JanineKall

 • #1
Ik heb in onze hal beneden alle stalen deurkozijnen vervangen door zelfgemaakte deurkozijnen van berkenplex. Hier zitten zwarte betonplexen deuren in. De betonplex deuren zijn slechts 18 mm dik. Deze hebben namelijk geen andere functie dan mooi zijn en: privacy (op de WC), afdekking van minder mooie dingen (meterkast) en tegenhouden van een wegrennende kat (doorslaande deur naar woonkamer). Voor die laatste zoeken wij nu een mens-veilige en kat-tegenhoudende oplossing. De deur is doorslaand, dus kan naar beide kanten geopend worden. Hij scharniert altijd netjes terug naar het midden. De bedoeling is dat hij ook de kat weerhoudt om te ontsnappen door de voordeur, maar de vering in de scharnieren houdt onze kat niet tegen. Ik zoek nu een oplossing voor de deur, zodanig dat de deur door mensen nog makkelijk aan beide kanten geopend kan worden ivm brandveiligheid, er geen al te lelijk slot ontstaat (helemaal geen slot zou ik nog mooier vinden) maar dat wel de kat binnenblijft. Het mag ook een tijdelijke oplossing zijn, omdat de kat over een jaar wel naar buiten mag.
Ik dacht zelf aan een rolslot, maar die lijken allemaal inbouw te zijn, en de deur is slechts 18 mm dik.
Iemand een ander mooi idee? Foto van deurkozijn en toiletdeur bijgevoegd, om een indruk te geven.
1602863370482.png
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • De Bob

  • #2
  De vering in het scharnier is meestal strakker te stellen.
  Is het een optie om het rolslot anders in het kozijn te monteren.
   
  Laatst bewerkt:
  • Informatief
  Waarderingen: JanineKall

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  JanineKall schrijft: Ik dacht zelf aan een rolslot,

  Het is te proberen met inboormagneten, die zijn sterk en niet te zien, alleen als de deur opengaat.
  Eventueel twee paar toepassen.
   
  • Like
  • Dit heeft me geweldig geholpen!
  Waarderingen: Walker en JanineKall

  JanineKall

  • #4
  Dank voor jullie reacties! Het rolslot in het kozijn had ik ook overwogen, maar ik vond het zo jammer van het maagdelijk blanke kozijn. De inboormagneten vind ik een prachtige oplossing; ik heb ze zelfs al gevonden!
  1602926586248.png
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu