Betonvloer balkon bovenlaag waterdicht maken

Femkefamke

  • #1
Dag,

Ik ben sinds juli in bezit van een huis waarvan nu blijkt dat de bovenlaag van het balkon vocht doorlaat. Ik heb er een bouwtechnicus naar laten kijken en die kwam met een nogal hoog uitgevallen offerte, waardoor ik het plan op heb gevat om dit probleem zelf te verhelpen. Ik weet alleen niet wat ik als bovenlaag moet gebruiken om het balkon waterdicht te maken. Ook weet ik niet wat ik na de droogperiode van het beton moet gebruiken om de onderkant te herstellen.
Kan iemand mij van advies voorzien?

Alvast vriendelijk bedankt,

Femke
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Daar zijn wel heel veel middelen voor. Ook voor een Doe het zelver.
Als er scheuren in de beton zitten wordt het iets ingewikkelder.
Google maar eens op beton waterdicht maken.
*wgb*
 

renehi

  • #3
Je kunt er een goedje opsmeren en hopen dat dat stand houd. Ik heb in een soortgelijk geval de balkon schoongemaakt met een hogedrukreiniger en toen de balkon goed laten drogen, de balkon heb ik naderhand betegeld. De opstaande randen (tegen het huis aan bijvoorbeeld) heb ik met een strookje gladde dakleer vastgeplakt en de naden afgekit.
 

Femkefamke

  • #4
Er is dus niets aan goedjes wat de voorkeur geniet? En wat is het extra probleem als er scheurtjes in het balkon zitten (die zitten er nl wel in, maar die zijn zo te zien ooit opgevuld met iets)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Ga even bij de bouwmaterialenzaak langs, die hebben daar wel spul voor.
Merken worden hier niet genoemd.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu