Betonvloer volière - bekisting maken van trottoirbanden

plofkip

  • #1
Beste klussers, ik wil een betonvloertje laten storten voor mn volière op een stevige kleilaag als ondergrond. Het is een L-vorm volière. 1 zijde is 5 m. andere zijde 6 m.
Kan ik bekisting maken van trottoirbanden die ik nog heb en die gewoon kunnen blijven liggen als betonrand? en: moeten er ijzermatten in?
en hoe dik moet de vloer zijn? Wat zijn beton netten?
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
Een betonvloer kan, maar wellicht zijn tegels handiger. Een betonvloer (zonder vorstrand) kan namelijk opvriezen en dan kunt u niets meer. Bestrating kunt u zelf weer recht leggen.

Indien u toch voor een betonvloer kiest dan kunt u prima trottoirbanden gebruiken als bekisting. Leg wel plastic folie op het vlak gemaakte stuk grond binnen de bekisting. Anders trekt het vocht uit het beton te snel in de grond, waardoor het minder sterk wordt (het hard dan niet lang genoeg door). De banden kunnen gewoon blijven liggen als het beton is gestort.

Betonnetten, betonmatten, betongaas, enz. is allemaal hetzelfde, zolang ze maar verroest zijn. Het zorgt voor meer sterkte in het beton. Voor uw vloer is draaddikte 6 of 8 mm en maaswijdte 100 mm goed. Leg de matten op betonnen klosjes zodat ze vrij liggen. Ze moeten namelijk rondom helemaal in het beton liggen (4 cm onder, boven de matten en ook langs de randen). Zodoende zal de vloer zo’n 8 a 9 cm dik worden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu