Betonnen voetjes fixeren op betonvloer

Arjanl87

  • #1
Beste klussers,

Ik ben bezig met onze project-tuin. Nu hebben wij er voor gekozen om een betonplaat te storten en te laten vlinderen.
Dit is reeds gebeurt. Hierop moet een overkapping komen, die wellicht in de toekomst ook nog voorzien word van glazen schuifwanden.
Ik breek mijn hoofd over de bevestiging van de palen op de betonvloer. En dan met name de trekkracht bij storm, dat ons de boel niet de lucht in waait. Ik gebruik immers geen betonnen poeren die ik ingraaf en volstort met beton. Ik heb een minimaal 15cm dikke vloer gestort met op de hoeken en in het midden ''poeren'' van 40x40x40cm.
Hoe zet ik de palen nu vast? Opties die we vooralsnog hebben bedacht:
1. een vierkante paaldrager vast schroeven op de betonvloer en hier een paal in laten zakken. Ik denk dat ook vochtproblemen geeft, en het ziet er niet mooi uit vind ik.
Het is wel stevig, Bij storm zal de boel blijven staan.
2. Een draadeind de grond in boren en vastzetten met een chemisch anker. Op deze manier geen vochtproblemen denk ik maar ook dit is mischien niet de mooiste oplossing en daarbij als de wand ooit dicht gezet word blijft de ruimte tussen onderzijde paal en betonvloer open.
3. Er bestaan korte betonpoeren / beton sokkels zoals deze: betonpoer
Dit is optisch de mooiste oplossing denk ik, alleen hoe fixeer ik deze dan weer op de betonvloer? Lijmen?Kitten? Lijkt mij niet sterk genoeg voor de eventuele trekkracht.

Wie heeft hier ervaring mee en kan mij hierbij een duwtje in de goede richting geven?

Vriendelijk bedankt voor het meedenken!
 

Picobello

  • #2
Kick! Ik zit met eenzelfde vraag voor een toekomstige klus..
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #3
het beste stort je die poer gewoon zelf samen met de vloer maar er zijn op prefab varianten waar stekken uit komen zodat je ze kan vaststorten
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu