Betonnen vloer veranda.

Cool++

  • #1
Ik ben onze veranda aan het uitbreiden, naast de 14 meter komt er nog 6 meter aan vast.

De veranda is 40cm hoog. Nu heb ik eerst een buiten muurtje gemetseld en het gat opgevuld met stenen en ander steen bouwmateriaal.
Hier overheen wil ik beton gaan gieten. Hoe dik zal ik het beton maken? Ik dacht eerst 5cm, maar als ik het zo lees is dat wat weinig.
Het beton zal wel tussen het puin doorlopen, dus ik verwacht dat het toch wel behoorlijk massief wordt of zie ik dit helemaal verkeerd.
Er komt geen bewapening is de vloer.
 

Willem52

  • #2
Zou toch wel een bouwstaalmatje erin leggen. Als je wilt dat het beton de holle ruimtes tussen het puin gaat opvullen moet je wel redelijk vloeibare beton maken en kiezen voor een kleine korreldiameter van je grind. Zou sowieso deze constructie nooit toepassen.
Beter is het de ruimtes tussen het puin op te vullen met zand tot 5 cm boven het puin en goed verdichten met trilplaat. (Waarom hierna geen tegels aanbrengen) Daarna plasticfolie erop leggen, bouwstaalmat als onderwapening op betontegels en eventueel bovenwapening. Beton aanbrengen en een trilnaald gebruiken. Kijk ook of je een dilatatievoeg moet toepassen tussen oud en nieuw werk.

Mijn uiteindelijk advies is om een vakman of constructeur eerst hiernaar te laten kijken voordat je begint.
 
Laatst bewerkt:

Cool++

  • #3
Dank je wel voor de tips. Ik ga je advies van het zand zeker opvullen, zo had ik het nog niet gezien.
Er zit hier niet ver vandaag een zand/grind winning, ik kreeg vandaag te horen dat zand en grind daar 7 euro per ton kost, dus voor de kosten hoef ik het niet te laten.

De dilatatievoeg zal niet nodig zijn, de oude fundering was afgesloten met isolatiestenen, deze laat ik gewoon zitten.

Wat is het voordeel van 2 keer bewapening?

Ik was vergeten te melden dat ons huis in Spanje staat.
De hele reden waarom ik het zelf ben gaan doen is dat vakmensen in Spanje moeilijk te vinden zijn. De zogenaamde vakmensen hebben dit huis gebouwd en we vallen van de ene verrassing in de andere. Van levensgevaarlijke bedrading (welke goedgekeurd was door het energie bedrijf) tot losspringende waterleidingen en lekkages in het dak welke gerepareerd is met kit.
Allemaal net uitziende aannemers. Bij confrontatie krijg je te horen dat het nu eenmaal zo gaat in Spanje.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu