Grootte betonnen vloer tuinhuis

Limar

  • #1
Hallo,
Ik zou graag een tuinhuis plaatsen op een betonnen vloertje. Echter, in verband met water vraag ik mij af wat het verstandigste is.

Ik ben namelijk bang dat er water via de muren op het vloertje komt te staan en naar binnen stroomt als ik het groter maak dan de buitenmuren van het tuinhuis. Kan ik het beste het beton een cm kleiner maken dan de buitenmuren of is deze stevigheid/draagkracht juist nodig en moet ik een alternatief zoeken om het water te keren?

NB: het betreft het volgende tuinhuis.


binnenmuur=buitenmuur en plaatje ipv commerciele link - mod
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
De oplossing is heel simpel: het tuinhuisje moet u op een funderingsbalk van kunststof of hardhout plaatsen. Dit is een schuin aflopend balkje. Op het hoogste punt zit een vlak stukje waar u de wanden van de blokhut op plaatst. De rest steekt uit buiten de blokhut. Het water dat langs de wanden naar beneden stroomt zal onder op het schuine deel van de funderingsbalk komen en worden afgevoerd.

Het profiel plaatst u op de rand van de vloer, zodanig dat het profiel net iets uitsteekt. Tussen de betonvloer en het profiel spuit u flink kit zodat het geheel goed afsluit.

U moet dus de buitenmaten van de blokhut weten + hoeveel de profielen uitsteken. Hier trekt u weer 1 cm voor elke kant vanaf om de vloer wat in te laten springen onder de profielen.



plaatje aangepast - mod
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu