Beton vloer boven garage/kelder (2) ondervloer 4 mm

SweetWinterSmile

  • #1
In mijn vorige, Beton vloer boven garage/kelder topic heb ik wat navraag gedaan omtrent materialen wat het beste zou zijn.

Inmiddels heb ik na geruime tijd zoeken ontdekt dat onze vrienden van het Zweedse warenhuis een ondervloer hebben bestaande uit 4mm plaatjes van een soort zachtboard (vezelplaat).
Mooie dunne plaatjes en dus ook geen gerommel met drempels en hoogte aanpassingen.

Hieronder ga ik een dampremmende folie leggen in de hoop dat dan de vloer maar ook de woning warmer of op zijn minst behagelijker zal zijn.
Lijkt me vreemd als het helemaal niet zou helpen.
Om te voorkomen dat het een teleurstelling word omdat het bijvoorbeeld niet goed of maar slecht helpt heb ik eerst slecht één vertrek van deze materialen voorzien, bevalt dit goed, dan gaat de rest ook.

Ik zal er naderhand op terug komen en bedank een ieder voor zijn/haar tips en inbreng. :mrgreen:

SweetWinterSmile
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #2
Zou niet teveel verwachten van de warmteisolerende werking van deze plaatjes. 4mm is wel erg dun. Wil je enige isolerende werking hebben zul je gauw meer dikte nodig hebben. 4mm is voor dergelijke ondervloeren al heel minimaal. Meer gangbaar zijn diktes van een 7mm. En ook dan is het resultaat nog beperkt. (ik spreek uit ervaring)
 

SweetWinterSmile

  • #3
Bedankt voor de reactie, ben het er mee eens dat het inderdaad dun is.
Een ander alternatief is er niet altijd, in mijn situatie niet althans, en dus was het de keus om of dit te doen, of niets.

Er komt nu respectievelijk de dampremmende folie, de 4mm plaatjes over het gehele oppervlak, en vervolgens goede kwaliteit tapijt van eveneens een millimeter of 3.

Het zal misschien niet afdoende zijn, maar het lijkt me ook niet dat het niets zou opleveren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu