Betonvloer op zand van bovenaf isoleren en eiken vloer herleggen

Ookjo

 • #1
Ik heb op het forum gezocht maar het antwoord niet kunnen vinden. We hebben een ongeisoleerde betonvloer op zand met een massief eiken vloer erop. Brede en smalle planken. 20 mm dik. We willen deze isoleren. De betonvloer eruit halen zou het beste zijn maar we zien op tegen het werk.
ik wil nu de eiken vloer eruithalen en terugleggen met isolatie eronder. We hebben 2 cm ruimte in de hoogte. Niet veel maar we moeten het ermee doen. Wat kan ik beste onder de eiken vloer leggen zonder dat de planken gaan kantelen bij belasting van lopen en meubels? Ik dacht vochtscherm, daarop 15 mm isolatie (pir, xps of iets anders?) en daar 4 mm hardboard of iets dergelijks op. Goede manier of heeft iemand een beter idee?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Mijn mening: doe het goed of niet.
  20 mm isolatie voegt zeer weinig toe.
   
  • Like
  Waarderingen: Walker

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #3
  Inderdaad: Betonvloer eruit, deel van de zandlaag verwijderen, en opnieuw opbouwen. Kijk meteen of je mantelbuizen wilt hebben en of de riolering nog goed is. Dit doe je eens en nooit weer.
   

  Ookjo

  • #4
  Ik kan jullie alleen maar gelijk geven. Alleen…. ons huis is uit 1978 dus allemaal niet of minimaal geïsoleerd. Dak, muren en vloeren. Alles goed aanpakken wil zeggen zo goed als helemaal strippen. En dat gaan we niet meer doen, willen we aan de volgende bewoner overlaten.
  Bovendien, als we een nieuwe vloer leggen lijkt vloerverwarming ook logisch, en dan kunnen we onze eiken vloer niet terugleggen. Want massief hout.
  We zullen er nog eens een nachtje over slapen
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu