Isolatie bovenop betonvloer zonder vloerverwarming

Marc1995

  • #1
Goedenavond,

Ik heb een huis waar een betonvloer zonder kruipruimte in zit. Deze wil ik graag van boven isoleren als dit kan. Dikte betonvloer is ronde de 20 cm. Beschikbare hoogte is 16 cm bovenop de betonvloer. Ik wil graag een deel betegelen en een andere deel met laminaat bekleden. Isolatiewaarde van de rest van de 'schil' zal (in theorie) 6-7 bedragen. Bestemming van de vloer is woonkeuken/hal/wc. Er komt geen vloerverwarming in/op, verwarming gaat via radiatoren.

Iemand die iets soortgelijks gedaan heeft of ervaring hiermee heeft? :)

Graag wil ik de kosten zo laag mogelijk houden. Kosten voor het extra isoleren moeten natuurlijk wel opwegen tegen de besparing enigszins, anders heeft het niet veel zin :) behalve voor het milieu natuurlijk.

Suggestie: simpel gezegd, laminaat op EPS 100 of PIR/XPS platen leggen en dan voor de tegelgedeeltes wedi platen gebruiken. Is dat een goed idee?
 

Marc1995

  • #2
Ik las in een eerder topic dat iemand een laminaatvloer (houten vloer) met folie en een EPS ondervloer heeft gebruikt. Iemand anders die hier ervaring mee heeft en dit zou adviseren of niet?

 
Laatst bewerkt:

ptr1968

  • #3
ja dat kan goed, zelfs met 2cm pirplaten scheelde bij mij al 3 graden Celcius, op betonnen vloer hierbovenop 12mm osb platen purren en aflakken.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Ik denk dat die vloer er al lang in ligt...
 

ptr1968

  • #5
maakt niet uit, mensen googlen info nu en in de toekomst
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #6
Nee hoor, die stellen hier doorgaans gewoon een nieuwe vraag met hun specifieke informatie. Zoekfuncties gebruikt men niet.
 

Marc1995

  • #7
De vloer ligt er nog niet in, dus extra info kan geen kwaad :) Even on topic. PIR, verlijmd met spano, leek me ook wel een interessante optie, voor de 'niet natte' ruimtes. (die kun je standaard verlijmd inkopen)
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu