Isolatie bovenop betonvloer zonder vloerverwarming

Marc1995

 • #1
Goedenavond,

Ik heb een huis waar een betonvloer zonder kruipruimte in zit. Deze wil ik graag van boven isoleren als dit kan. Dikte betonvloer is ronde de 20 cm. Beschikbare hoogte is 16 cm bovenop de betonvloer. Ik wil graag een deel betegelen en een andere deel met laminaat bekleden. Isolatiewaarde van de rest van de 'schil' zal (in theorie) 6-7 bedragen. Bestemming van de vloer is woonkeuken/hal/wc. Er komt geen vloerverwarming in/op, verwarming gaat via radiatoren.

Iemand die iets soortgelijks gedaan heeft of ervaring hiermee heeft? :)

Graag wil ik de kosten zo laag mogelijk houden. Kosten voor het extra isoleren moeten natuurlijk wel opwegen tegen de besparing enigszins, anders heeft het niet veel zin :) behalve voor het milieu natuurlijk.

Suggestie: simpel gezegd, laminaat op EPS 100 of PIR/XPS platen leggen en dan voor de tegelgedeeltes wedi platen gebruiken. Is dat een goed idee?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Marc1995

  • #2
  Ik las in een eerder topic dat iemand een laminaatvloer (houten vloer) met folie en een EPS ondervloer heeft gebruikt. Iemand anders die hier ervaring mee heeft en dit zou adviseren of niet?

   
  Laatst bewerkt:

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu