Vloerisolatie bovenop betonvloer (geen kruipruimte)

Kevin.L

  • #1
Goedemiddag,

Ik heb een huis gekocht waar ik eind volgende maand/begin januari in kan.
Woning is redelijk instapklaar, in de toekomst wil ik de muren nog laten isoleren. Houten vloer woonkamer is niet mooi meer en moet er uit, daaronder ligt beton, kruipruimte niet aanwezig.

Nu zit ik te denken om gelijk isolatie aan te bregen/laten aanbrengen bovenop de vloer, evt nog elektrische vloerverwarming (als bijverwarming) en daar bovenop laminaat vloer.

Maar nu ben ik me aan het inlezen en schijnt isolatie òp een vloer zo'n 3 maal duurder te zijn dan dat je het via kruipruimte doet.

Iemand hier ervaring mee en wat dit ongeveer kan kosten (alleen isolatie), woonkamervloer is zo'n 30 m2.
Is dit iets wat ik ook zelf kan doen, aangezien ik lees dat ze dat niet aanraden ?
 

Hharbers

  • #2
Hoeveel hoogte heb je op je kale betonvloer?
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #3
Wat wordt de nieuwe vloer?
Bijvoorbeeld laminaat kan op drukvast EPS of PIR.
Dat kost simpelweg de m2 prijs x 30m2.
 

Kevin.L

  • #4
Over 3 weken krijg ik de sleutel, ik zal dan gelijk eens opmeten wat de hoogte mag zijn boven de betonvloer, kan nog geen schatting maken.

Ik wil inderdaad gaan voor een laminaat vloer.
Dat 3 maal duurder waar ik over las zal wel niet waar zijn, denk dat ze in dat geval ervan uitgaan dat je de betonvloer openbreekt, of zo ..

EPS of PIR platen is wel een goede optie inderdaad, binnenkort eens wat offertes opvragen hoeveel me dit gaat kosten icm vloerverwarming (wat ook best prijzig is).

Wat verbruik betreft van de vloerverwarming, er van uit gaande dat ik alleen in de winter de vloerverwarming aan heb zodat net de kou eruit is, dus als bijverwarming, is dit te doen of zal het erg veel stroom verbruiken ?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Elektrische vloerverwarming MAG je niet eens meer toepassen. Omdat het inderdaad zeer onzuinig is in verbruik. Vloerverwarming geeft veel comfort, maar leg het dan wel goed aan. Dus als het moet (en kan) oude vloer eruit, daaronder isoleren, en weer opnieuw opbouwen.
 

Kevin.L

  • #6
De bedoeling was elektrische vloerverwarming nemen als bijverwarming, met het idee dan dat mijn elektriciteit verbruik dan wat omhoog gaat en gasverbruik iets omlaag (omdat de radiatoren dan wat lager kunnen). Maar na wat ingelezen te hebben op internet moet ik helaas ook concluderen dat elektrische vloerverwarming gewoon erg onzuinig is en veel verbruikt.

Wil niet gelijk het eerste jaar in mijn woning een torenhoge energierekening krijgen, dus die vv laat ik maar zitten, isoleren wil ik wel doen.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #7
een watergedragen systeem kan prima toegepast worden met geringe ophoging, zoek eens op droogbouw vloerverwarming
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu