Beste manier om wc te ontstoppen ? ?

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
 • #21
Stroom t-stuk: dan moet ik een hoop loszagen vlgs mij?
Als het niet in of bij de pot zit zult u verder moeten kijken.
Een camera-inspectie kan ook uitsluitsel geven.
Een emmer water erin gooien zal het niet duidelijker maken, er ontstaat met een emmer water een ander soort stroming als bij het doortrekken van een toilet.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Hvdk

  • #22
  Afgelopen vrijdag heb ik het riool ontstopt. Ben er best wel trots op, want een voorheen ingehuurde loodgieter was het niet gelukt.

  Ik heb 2e hands een rioolreinigingsslang op de kop weten te tikken voor mijn Nilfisk hogedrukreiniger. Uiteindelijk goedkoper dan huren, want dan moest ik nl ook een bijpassende hogedrukreiniger bestellen bij de slang.

  Ging er ongeveer 8 meter in en toen ging die niet dieper.
  Heb wel een stomme fout gemaakt: er zat een knik in de aanvoerslang van de hogedrukreiniger, waardoor er minder water doorheen kon. Had ik niet opgemerkt, omdat de knik in de kelder zat (ivm wateraansluiting).
  Lekker suf van mij. Er kwam wel water uit de rioolreinigingsslang, maar dat had waarschijnlijk meer kunnen zijn. Als dit allemaal goed was had ik misschien verder kunnen kom,en met de slang. Toen ik de slang er uit trok, zat er wel wc-papier aan het uiteinde.

  Toen ik de pot er weer op zette, trok die nog steeds niet door.
  Nog een keer doorgetrokken en plotseling liep het water als een tornado weg.
  Ik denk dat er uiteindelijk een prop wc-papier zat die ik toch half los heb weten te krijgen door de slang en dat de waterdruk van het doortrekken de prop in zijn geheel heeft losgemaakt.
  Daarna heb ik nog zeker wel een stuk of 10 keer doorgetrokken. De wc bleef perfect doorspoelen!

  Ik denk dat het probleem is veroorzaakt door het slechte spoelreservoir. Deze stond minimaal afgesteld qua waterhoeveelheid. Ook stopte deze gelijk als je de spoelknop weer losliet. Dus keer op keer met een geringe hoeveelheid doorspoelen.

  Ik heb inmiddels een nieuw spoelreservoir besteld.

  Onderwerp kan gesloten worden.
  Hartelijk dank voor jullie reacties en tips.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu