Aansluiting aanbouw aan bestaande gevel

Bass55

 • #1
Wij zijn van plan om onze woning uit te breiden met een aanbouw en garage, een bevriende constructeur gaat ook meekijken maar als voorbereiding heb ik al e.e.a. uitgewerkt dat ik hier al graag eens zou toetsen.

Zie in onderstaande schets het plan (ruimtes niet op schaal):

aanbouw.png


Het plan is om het bestaande buitenblad te laten staan zodat ik geen balken hoef te plaatsen om de gevel van de bovenliggende verdieping op te vangen. Deze wil ik dan op de plaatsen waar de nieuwe aanbouw zal aansluiten verticaal inzagen over een breedte van ca. 10 cm, zodat de isolatie van de nieuwbouw kan aansluiten op de bestaande isolatie (later aangebrachte verlijmde korrels). Als vochtkering wil ik DPC folie aanbrengen (rood op onderstaande schets)
detail.png


Voor de aansluiting van het platte dak aan de gevel heb ik de volgende situatie in gedachte:
dakaansluiting.png

In de bovenstaande schets is grijs een loodflap, zwart dakbedekking en ik wil foamglas gebruiken om een koudebrug te voorkomen. De balkenlaag komt in het 'buitenblad' te liggen (wat na de verbouwing binnenmuur wordt).

Ik ben benieuwd of ik iets over het hoofd zie, of dat ik e.e.a. wellicht slimmer/beter aan kan pakken.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Gurtzen

  • #2
  Hey Bas,

  Je zou ook een koudebrugonderbreking van cellenbeton (Ytong o.g.) kunnen gebruiken.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu