Bestaande uitbouw vervangen

Nieuw project

  • #1
Hi!

Wij zijn ons zojuist aangekochte appartement (huis uit 1903) aan het renoveren. Het is een appartement op de begane grond en er stond al een 'brakke' uitbouw.
Nu willen wij graag een uitbouw maken die weer voldoet aan de huidige standaarden, echter zit een deel van de uitbouw onder het balkon van de bovenbuurman. De ruimte onder het balkon van de buurman is van oudsher een loggia (binnenruimte). Houten balken met isolatie en op het balkon zink.

Om alvast te orienteren, ben ik erg benieuwd welk opties er zijn. Een constructeur zullen wij zeker inschakelen, maar ik wil alvast wat ideeen in de week leggen bij de buurman.
De huidige uitbouw hebben wij al deels weggehaald, deze was 3,5 meter. De uitbouw komt deels aan de uitbouw van de buren vast, zelfde afmetingen als de vorige uitbouw. Aan de andere kant hebben de buren geen uitbouw. Fundering was volgens de aannemer in orde.

Wat zijn onze opties?

- Het weghalen van het balkon wil de buurman niet en gaat volgens mij ook niet omdat zijn balkon weer doorloopt naar de buren.
- Het maken van een uitbouw onder zijn balkon, zou een optie kunnen zijn. Plafondhoogte is 3 meter en wij vinden het geen bezwaar als de uitbouw iets lager gaat worden. Maar hoe pakken wij dit aan met de beperkte ruimte tussen de balken en de dakbedekking?
- Hoe voorkom ik koude-bruggen in deze situatie?
- De uitbouw maken met een eigen op zichzelf staande constructie en dan op de een of andere manier een verbinding maken met het balkon?
- Andere suggesties?

De buurman heeft er geen probleem mee om de bovenlaag van zijn balkon opnieuw te bedekken, maar weghalen is dus geen optie.

Alvast dank!



IMG_8693.jpeg


IMG_9374.jpeg
 

RoelofG

  • #2
Ik zou het het niet te ingewikkeld maken en het balkon lekker laten zitten. En:
- hwa een andere plek geven
- nieuw zink er op
- een mooie nieuwe houten pui onder de rand van het balkon.
- balkon tussen de balken isoleren (let op ventilatie) en gips er tegenaan.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu