Verankering en aansluiting HSB aan bestaande gevel

Nabbles

  • #1
Beste allemaal,

Ik ben bezig met het treffen van voorbereidingen voor een aanbouw. Het betreft een aanbouw in een rijtjeshuis waarbij een gedeelte van de achtergevel wordt gesloopt, en dit wordt bijgemaakt. De wanden wil ik opbouwen van HSB. Op internet vind ik weinig over hoe de uiteinden tegen de gevel aan zullen sluiten. Soms betreft dit een stijl die wordt bevestigd tegen de gevel met een flexibele band ertussenin. Op andere bronnen zie ik juist dat de aanbouw op zichzelf zal moeten staan. In dit laatste geval: hoe zit dit dan met isolatie en luchtdichting op de aansluiting?

Als ik ga kijken naar de plekken waar de gevel zou worden bevestigd met de kopse kanten, heb ik een ander probleem. Op beide punten zijn lateien bevestigd met een doorgang. Links ten behoeve van een deur, rechts ten behoeve van de verdiepingsvloer. Waar de rechter cirkel staat komt na de verbouding het toilet en hier zal dus een scheidingswand worden geplaatst. Zou het element hieraan kunnen worden bevestigd?

Een andere gedachte die ik heb is om de elementen op de "lange weg" te bevestigen aan de bestaande muren door middel van renovatiespouwankers. Echter lees ik weinig over de toepassing hiervan bij HSB. Ook daarvan verwacht ik dat het een reden heeft...

Ik hoop dat iemand me wegwijs kan maken in het aansluiten van de nieuwe elementen op de bestaande gevel.


overzicht verbouwing.png
1649864013873.png
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Of de aanbouw gekoppeld moet worden, kan de constructeur beantwoorden.
 

Nabbles

  • #3
Bedankt voor de informatie. Ging er van uit dat dat een 'standaard' onderdeel was, zal het verder navragen bij de constructeur. Verklaart wel waarom er weinig over is te vinden!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu