Bestaande trap gebruiken na ophogen vloer.

PeterT

  • #1
Beste medeklussers,

alweer een vraag:

i.v.m. het plaatsen van vloerverwarming wordt onze vloer opgehoogd, in totaal een 7-8 cm. Infrezen is geen optie omdat de vloer uit broodjes? bestaat.

In de gang staat een vaste trap naar de 1e verdieping. Nu wordt de 1 trede natuurlijk 7-8 cm lager dan normaal.

Hoe ga ik dit oplossen?

Bedankt maar weer!
 

Pepjo

  • #2
Voorzichtig op- en afstappen.

Of een nieuwe trap kopen.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #3
Ik kan van hieruit de positie van de trap en de ruimte niet beoordelen, maar je kan voor de trap op de hoogte van de eerste trede een groter plateau maken. Het blijft natuurlijk eenzelfde laag opstapje maar het oogt wat anders en daardoor loopt het wellicht ook wat anders.

Tenzij het een draaitrap betreft die de gang indraait dan kan het natuurlijk niet.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Infrezen is geen optie omdat de vloer uit broodjes? bestaat.
Ligt er geen dekvloer op de broodjes ?
 

PeterT

  • #5
Wow, zoveel reacties al! :D

@ Jan, ja, een hele dunne van een cm of 2. Vind ik niet de moeite waard om te laten frezen en bovendien heb ik dan helemaal geen isolatie eronder.

@ Frank, vind ik een goed idee, ga het eens uitproberen.

@ Pepjo, hhmm, goed idee alleen teveel werke en te duur.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Onder een broodjesvloer zit kruipruimte, het lijkt me veel beter onder de vloer te isoleren dan een dikke nieuwe vloer te leggen met hele dunne isolatie.
U kunt dan de oude afwerkvloer verwijderen, de slangen leggen en een nieuwe afwerkvloer maken, scheelt heel wat ruimte/hoogte.

Het hangt er ook van af welke broodjesvloer u hebt, er zijn er van een soort gasbeton maar ook van tempex, de laatste kan ook zonder verdere isolatie voor vloerverwarming gebruikt worden
 

PeterT

  • #7
@ Jan, het betreft een huis in België, 1 gedeelte is onderkelderd (helft van de woonkamer). Deze kelder is zo laag dat ik er net niet kan staan. Isolatie hieronder is niet echt fijn. De rest (andere helft woonkamer en keuken+gang) is helaas voorzien van zero kruipruimte (in ieder geval niet toegankelijk).

Een dunne laag isolatie lijkt me beter dan helemaal geen isolatie.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Tja, dan blijft er weinig anders over dan de oude dekvloer te verwijderen wanneer dit gemakkelijk te doen is en de werkwijze hanteren die u beschreven hebt.
 

Fredwi

  • #9
Wij hadden ongeveer hetzelfde probleem, maar dan andersom:
Wij hadden een stenen (betonnen) trap waar wij een marmeren trap van gemaakt hebben. Op elke tree van de trap kwam een marmerlaag van een centimeter of 4.
Het probleem was dat op de vloer van de beneden en boven-verdieping geen marmer kwam van 4 cm en op de trap dus wel. Gevolg: Tree 1 zou 4 cm hoger zijn dan de rest van de traptreden, en bovenaan de trap zou door de bovenste tree met marmer een "drempel" ontstaan van 4 cm hoog. (Dat is niet fijn bovenaan een trap! :roll: )

Onze oplossing:
Wij hebben alle treden afgefreesd, om ruimte te maken voor het marmer van 4 cm en om de trap gelijkmatig af te laten lopen. De bovenste tree hebben we dus 4 cm "verlaagd" zodat de bovenkant van de tree, gelijk loopt met de bovenverdieping.

Ik kan me voorstellen dat dit niet doenlijk is in onderhavige sitiatie.
Wat je wel zou kunnen doen is de trap te bekleden met "beleg" van verschillende dikte om het verschil in opstap uit te effenen. Let wel op dat je bovenaan de trap dan geen beleg legt. (Anders krijg je een drempel bovenaan je trap)

Gr.
Fredwi
 

PeterT

  • #10
@Fredwi, goed idee, had ik zelf ook al aan gedacht i.c.m. een trapbekleding van de bekende fabrikant. Ligt even aan het geld of het wel of niet haalbaar is.
 

Fredwi

  • #11
@PeterT,

Is het bekleden van de trap dan duurder dan het verwijderen van een stuk dekvloer?
Nou ja, het hangt er waarschijnlijk op wat voor soort trap (beton, natuursteen, hout, metaal) het is...

Fredwi
 

PeterT

  • #12
De dekvloer is maar 2cm, zie 6 maart 20:15u.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu