[Oplossing out of the box] houten deuren in bestaande alu schuifpui

Sammy1981

  • #1
Hallo,

wij hebben een aluminium schuifpui die gewoon niet goed meer loopt en niet kierdicht is. Daarnaast heeft de slimmerik die de pu in de uitbouw geplaatst heeft geen rekening gehouden met de waterafvoer die in de onderdorpel van de schuifpui zit.

hierdoor loopt al het water naar binnentoe en resulteert steeds in wateroverlast.

wij willen daarom kijken of ze grote schuifdeur eruit kunnen halen en dan het bestaande aluminium kozijn kunnen aanpassen en dan een dubbele houten deur in kunnen plaatsen.

ik wilde vragen aan de handige harry’s onder ons of dit technisch uitvoerbaar is en waar op te letten en mogelijk andere tips.

bij voorbaat dank!
Grt Sam
 

Rick diy

  • #2
Geen handige Harry hier, maar wel veel ervaring met wateroverlast. Als het even kan zou ik het helemaal vervangen. Aluminium en hout naast elkaar geeft best vaak problemen (google maar eens). Er gaan ongetwijfeld werklui intekenen op de klus, maar de kans dat je in de toekomst problemen krijgt lijkt me groot.

Wat betreft tips, inkopper en je had er waarschijnlijk al aan gedacht, maar kijk van tevoren goed of het kozijn geen structurele last draagt.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Hout en alu kunnen prima gecombineerd worden. Geen idee op welke problemen Rick hierboven doelt
Alleen deze combinatie ben ik nog niet eerder tegengekomen, en daar is wel een verklaring voor te vinden: Alles staat of valt met je sponningdetails. En juist bij (hef)schuifdeuren zijn de details tussen hout en alu teveel verschillend van elkaar.

Het vervangen van de deuren lost ook het probleem van de ontwatering bij de dorpel niet op.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu