Bestaand houtwerk binnen, wel of niet laten spuiten?

Marc-S

  • #1
Beste mensen,

Ik heb een jaren ‘30 huis en het houtwerk is denk ik ca 20-25 jaar geleden geverfd op Alkyd-basis (zijdeglans).
Het is door die schilder destijds waanzinnig goed gedaan (heel mooi glad en licht glanzend) en zit er praktisch overal met weinig beschadigingen nog prima op.

Toch moet alles weer geverfd worden omdat zaken vergeeld zijn (logisch met de Alkyd) en we sowieso een lichtere kleur wit willen.

We willen weer een zijdeglans uitstraling en absoluut geen ‘sinaasappelschil’ oppervlak wat je al snel krijgt met rollers op houtwerk.

Ik heb nu een schilder langs gehad die met het voorstel kwam om na al het schuurwerk al het hout met een spuitmachine te spuiten: in ieder geval 2x, wellicht zelfs 3 lagen (op waterbasis uiteraard en met zijdeglas verf geschikt voor de spuit machine).

Is dit een goed idee?

En hoe pakt diy bijvoorbeeld uit vergeleken met schilderen met de kwast (ook de gro
 

De Bob

  • #2
De schilder weet wel waarover hij praat denk ik.
Maar het afplakken is het meeste werk, wij spuiten ook, maar in de renovatie/nieuwbouw
.
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #3
Wellicht nog een puntje om bij stil te staan is eventueel reparatiewerk: als er ooit een beschadiging ontstaat, kun je dat bij spuitwerk niet zomaar oplossen met een kwast of roller, omdat de structuur dan totaal anders is.
 

Marc-S

  • #4
OK, veel dank voor de reacties.

@Impie, wat bedoel je precies met dat als er beschadigingen zijn dit bij spuitwerk niet makkelijk op te lossen is. Komt dat omdat het gespoten verfwerk net zo glad is als bijv. gespoten keukenkasten?

En is watergedragen hoogglans ook spuitbaar? Of kan spuiten alleen met matte of zijdeglas lak?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu