Beperkt in ruimte en boren onder wasbak. Mogelijkheden?

Chrisman

 • #1
In mijn nieuwe huurhuis is het niet toegestaan te boren in het tegelwerk van de badkamer. Daarnaast is er door de verschillende aansluitingen weinig ruimte aan de achterkant.

Toch zou ik graag een kast met lades onder de wasbak monteren, al dan niet op poten.


De wasbak is 100cm breed, 46cm diep en 76cm hoog.

De meeste kasten die ik vind hebben een balk of plaat aan de achterkant, waardoor het al geen optie is met de 4 kranen of de sifon.

Op zich vind ik het geen probleem om een stuk uit de bovenste lade te moeten zagen / uitsparen om het te laten passen met de sifon, maar dan moet de rest van de kast wel passen uiteraard.

Bij de Praxis vond ik de volgende kast die qua diepte met de 4 kranen wel zou moeten passen. Wel vraag ik mij af of een uitsparing van ~10cm aan de achterkant dan niet ontzettend lelijk oogt vanuit het bad of de douche links en rechts. Iemand daar ervaring mee?

wastafelonderkasten/the-collection-onderkast-shallow-antraciet-100cm/5304926

Aangezien het een huurwoning is, en mijn budget redelijk beperkt is zou ik er liever niet meer dan 300-350 euro aan uitgeven.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Met een badkamer meubel als deze is de achter zijde open maar word op gehangen dus je moet wel boren in de muur.

  Tussen de laden zit een uitsparing voor een sifon maar dat past niet bij jou omdat de afvoer en water aan sluitingen te hoog zitten en uit komen in het draag constructie van die kast.

  je kunt beter kijken naar een staande kast bij evt i**a
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu