Beluchtings probleem

Klussert2

  • #1
Ik heb een tijd geleden de afvoer veranderd in de keuken omdat ik beluchtingsproblemen had. Een tijdje is het weggeweest maar nu is het weer terug. Als ik water door de gootsteen sporl duurt het een eeuwigheid. Ik zit helaas met een situatie van de vorige eigenaar en wil niet direct de gehele keuken verbouwen.
Op foto 1 is onder de spoelkast een 75 pijp die overgaat naar een 40. Daarop zit een y stuk met de vaatwasser direct en het verloop naar de keuken. Dan nog 1 90 bocht en daarna weer een y stuk. 1 voor de overloop van de kookkraan en de ander voor de gootsteen. Deze heeft alleen 45 bochten. Er loopt geen water uit de kookkraan overloop. Aks ik de beluchtingsknop van de chifon opendraai (blauwe dop ook eraf haal) dan stroomt de gootsteen super door. Wel hoor je de vaatwasser nog steeds borrelen en vind ik dan water die uit de beluchting komt. . Echter als ik een grote hoeveelheid water in de gootsteen gooi, dan loopt het ook via de beluchting naar buiten. Dus niet echt een optie. Wat kan ik doen om dit probleem te verhelpen.
Bedankt

C0F135FE-27BB-4AD6-ADB5-B71999A6B31A.png FD046DF3-390B-4E74-97C8-D7D3B95436FD.jpeg
 

ABCDE

  • #2
Die 2x90 nekt alles, al helemaal in 40. Waarom uberhaupt 40 als je er onder 75 hebt? Het ziet er ook uit alsof je eerst een eind naar achteren gaat met de 90's en dan met 2x45 weer naar voren? Waarom? Om wat bergruimte in dat kastje te winnen?

Verloop 75-40 weg en vervangen door 75-50. Dan met twee keer 45gr in 50mm naar de juiste plek voor de sifon. In schuine stuk tussen de 2x 45 een Y-stuk met op de aftakking de vaatwasser. Daar bovenop een Y-stuk en in de aftakking een B-SEAVE voor de boiler.

Resultaat; Bodem kastje niet meer intakt maar 2x90 foetsie.
 
  • Like
Waarderingen: Henk253

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Zo te zien heb je niet veel veranderd sinds 28 jan-2021 2e foto aan de afvoer alleen de slang anders laten hangen.
Ik had je toen tip gegeven van bseave te plaatsen.
Naamloos.jpg
 
  • Like
Waarderingen: ABCDE

Klussert2

  • #4
Inderdaad om ruimte te besparen en nog wat aan het kastje te hebben. Ik heb inderdaad sinds januari niet veel meer veranderd, maar toen ik de slang veranderde waren op dat moment de problemen verholpen. Aangezien er geen water meer uit de kookkraan overstort stroomt heb ik de b seave achterwegen gelaten. Heeft die dan nog ergens anders nut voor? En hoe kan ik die 75x45 gedeelte verwijderen. Ik heb geen verwarmer om de lijm los te krijgen.

wat ik niet snap is dat die 90 bochten er al jaren hebben gezeten zonder problemen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Toch wel vreemd dat er geen water uit de overstort stroomt want bij verhitten van de boiler water zet dat uit en de druk moet daar dan uit, en als deze nu defect is dan heb je straks een kapotte boiler.
En de keuken leiding en vaatwasser zitten vetten in het water deze koeken dan aan de binnen zijde van de leiding dus vernauwing.
Als de vaatwasser met kracht spoelt dan knalt het tegen haakse bocht en dan krijg je een werveling van het water.
Om er goed bij de afvoer te komen kan je 2 dingen doen, kastje er tussen uit of gat in de bodem maken waar je later een plaatje hout weer over heen maakt.
En om het pvc los te krijgen kan je ook even een stuk gereedschap huren.
 

ABCDE

  • #6
Als je inzetverloop hebt kunt je de huidige ook wegzagen. Maar dan blijft er wel steeds minder over boven de grond. Wel handig qua ruimte.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu