Beluchter/ontluchter?

Fiesiekus

  • #21
Trek je 'm door tot boven het dak.
 

Klusklusklus

  • #22
Hmzzz, nu is ie nog laag en uit het zicht.
Ik wil hem niet doortrekken omdat ie dan beeldbepalend wordt aan het huis.
 

Fiesiekus

  • #23
Bedoelde binnenshuis.
 

Jacovrie

  • #24
De tekening geeft weer dat de ontluchting t.o.v. het toilet lager zit. Hierdoor kunnen problemen optreden omdat de lucht t.ov. het vallende water niet snel genoeg weg kan. Hierdoor zou ook te verklaren zijn waarom het wel goed gaat wanneer de ontluchter permanent open wordt gezet.

Ik zou adviseren de buis onder de ontluchting door te zagen en hier een stuk buis met twee sokken tussen te zetten (niet lijmen). De ontluchter hoger zetten dus. Vervolgens kijken wat er nu gebeurd. Ik ga er dan wel van uit dat de ontluchter goed is. Mocht dit niet de oplossing zijn, dan kunt u altijd met een sok de ontluchter weer op de oude afstand zetten. De vraag blijft dan wat de oplossing dan wel is. In mijn optiek zit de ontluchting dus te laag.
 

Fiesiekus

  • #25
Klusklusklus schreef:
Ik wil hem niet doortrekken omdat ie dan beeldbepalend wordt aan het huis.
 

Frankvoordank_1

  • #26
Waarom niet een schoorsteenkapje op de standleiding buiten? Dit zit standaard ook zo, bij woningen met een standleiding op het dak. Mij kijkt de beluchter op dit systeem overbodig.
 

Jacovrie

  • #27
Ik had wel gezien dat de buis bij doortrekken beeldbepalend zal worden, maar het is het één of het ander. Vandaar dat ik deze suggestie heb gedaan. Op deze wijze kan proefondervindelijk worden vastgesteld of het probleem wel of niet is opgelost met het doortrekken van de buis. Is dit niet het geval, dan kan de buis weer gemakkelijk worden weggehaald. Zelf krijg ik steeds meer de indruk dat het doortrekken van de 'ontluchtingsbuis' de oplossing is.

Ik zie overigens weer een aantal reacties waarin beluchting en ontluchting door elkaar worden gehaald. Het gaat hier om een ontluchtingsprobleem.

Een open verbinding zou, zelfs met 'schoorsteenkapje', niet mijn voorkeur hebben. In principe zou een ontluchtingskap, bij een goed aangelegd afvoersysteem, voldoende moeten zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu