Balken ter ondersteuning van een vloer

Didier

  • #1
Ik ga een trapgat zagen in het plafond. Om boven meer stevigheid te krijgen (en om de leuning aan vast te zetten) plaats ik links en rechts onder het trapgat verticale balken die horizontale zolderbalken gaan dragen. Als je dus benden voor het trapgat staat zie je links twee balken en rechts twee.

Mijn vraag is nu, hoe bevestig ik deze balken. Vooral een rechts op de vloer staande balk lijkt me moeilijk vast te zetten. Zijn hier speciale beugels of zo voor. De onderkant komt nl wel in het zocht. Dus een ijzeren hoekje of zo is niet mooi.

Dank

Henk
 

Didier

  • #2
Hoe heet een dergelijk ding. De balk kan nooit meer verschuiven en is meteen goed en netjes vast

Henk

 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Of je schroeft de balken schuin vast met flinke schroeven (6*120mm)
 

Didier

  • #4
Dat kan ook. Ik ben alleen bang dat als de schroef in het hout draait de balk ook mee verschuift. Verder staat de balk op een stenen vloer. Daar zal eerst een gat in moeten boren, balk erop etc. Wordt nooit echt mooi volgens mij. De onderkant van de balk komt volledig in het zicht.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Als je tot in het andere hout voorboort, verschuift ie niet. En ook niet als je twee schroeven aan beide er "tegelijk" in draait.

Maar zijn die kolommen echt nodig? Normaal maak je voor een trapgat een raveling.

Heb je ook gedacht aan een bouwvergunning? Als die nodig is, heb je ook een berekening nodig...
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #6
Als de staanders in het zicht blijven hal je ter plaatsen het vloerhout weg en bevestig je de staanders rechtsreeks op de balken.
daarna herstel je de vloer er omheen zodat je er niets mer van ziet en de staander is opgesloten in het vloerhout
 

Didier

  • #7
Ik heb geen vergunning. Is een vakantiewoning op het Franse platteland. Een timmerman zaagt het trapgat. Dus dat is geen probleem. De vloer uitkappen ook niet. Er ligt een hele dikke (centimeters) granieten vloer.

Inmiddels ben ik verder. Ik heb bij een tuinhandel roestvrijstalen plaatjes gekocht met omgebogen randen. die worden normaal op een schuttingpaal geplaatst. In het midden van het plaatje een gaatje geboord en daar een stalen bus op geschroefd. Precies wat ik nodig had

groet

Henk
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu