Balken bevestigen aan muur tbv plat dak

S.T.A.L.K.E.R.

  • #1
Ik ben bezig met het zetten van een garage. Ik ga een plat dak maken met balken (juiste afmetingen heb ik al, dmv balkenschuif).
Mijn vraag gaat vooral voor het monteren van de balken aan de muur.

Garage binnenmuur is opgetrokken uit kalkzandsteen vellingblokken 437x100x198. Ik heb geen uitsparingen gemaakt in de muur waar de balken ingelegd worden, en wil dit niet alsnog doen ivm zichtwerk (komt er nooit netjes uit te zien is mijn mening).

Hoe zouden jullie de balken bevestigen aan de muur? Door middel van balkschoenen met lip? Is dit stevig genoeg? met hoeveel schroeven (en welke afmetingen) moet ik deze dan vastzetten aan de muur en aan de balk?
Of is het beter om een raveelbalk aan beide zijde aan te brengen en de balken daaraan te bevestigen? Op welke zou de raveelbalk dan bevestigd moeten worden aan de muur?

Het gaat om balken van 70x175 en 63x160. Gaat om circa 20 balken met verschillende hoh afstanden.
Muur zijn al op de juiste hoogte (bovenkant balk) en daarmee is zijkant 1 iets hoger als zijkant 2 ivm afschot.

Alvast bedankt.
 

S.T.A.L.K.E.R.

  • #2
Ik zie dat ik deze vraag eigenlijk in een verkeerd subforum gesteld heb, maar niet kan verplaatsen. Zou iemand zo vriendelijk willen zijn om deze te verplaatsen naar dak en schoorsteen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Staat hier prima hoor.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Beide voorstellen van jouw kant zijn mogelijk. Schroeven in balkschoenen: 4,5x50, en minimaal 4 stuks per zijde. Beter 1 teveel dan 1 te weinig.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu