Badombouw weinig ruimte aan de lange kant

Jensioo

  • #1
Goedemorgen,

Ik heb een vraag over een badombouw die ik nog moet maken. Ik heb het bad al afgetekend en afvoer op maat gemaakt. Maar nu alleen de ombouw nog.

Het bad komt met een lange kant tegen een muur staan. Aan de zijkanten ga ik het ondersteunen met Ytong blokken. Maar ik heb een vraag over lange kant tegen de bestaande muur. Ik heb daar maar zeer weinig speelruimte om een balk tegen de muur te bevestigen. Dit vanwege waterleidingen en afvoer die ik niet kan aanpassen.

Als ik het zo zie heb ik slechts 2 cm ruimte tussen de rand van het bad en de leidingen.

Nu heb ik zelf een idee. Ik wil namelijk een balk (4,4 x 4,4) bevestigen die met afstandhouders een 15 mm van de muur wordt gehouden, deze balk komt over de gehele muur van 2,20 lang. Hierdoor kan de balk in de badrand vallen. Waardoor ik meer speelruimte heb. Alleen kan ik nu doordat de balk in de badrand valt geen bouten bevestigen in de gehele lengte van het bad, omdat anders de badrand op de bouten valt.

Hebbe jullie advies?
 

Michiel_H

  • #2
Welke bouten bedoel je?
Je kunt gewoon een hardhouten lat tegen de muur aan schroeven, die lat hoeft maar 2 cm dik te zijn. Hierop rust dan je bad, bij die badrand lopen toch geen leidingen? Heb je daar dan een foto van?
 

Jensioo

  • #3
Die leidingen lopen ongevee 4 cm onder de badrand vandaar mijn probleem. Maar die hard houten lat lijkt bij wel wat, denk je dat ik die gewoon bij de bouwmarkt vindt?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Een houthandel heeft ze zeker, een bouwmarkt niet altijd.
 

Xr8

  • #5
Bovenzijde onder 45 graden afzagen, het bad haakt er dan achter. Geeft een stuk stevigheid, vooral als je er even een beetje siliconen kit inspuit.

Succes.
 

Jensioo

  • #6
De lat aan de muur is gelukt mensen bedankt voor de tips. Ik zit nu alleen met de volgorde van de ombouw.

Het bad kan ik nu aan de lange zijde tegen de muur op de lat zetten. Maar de zijkanten en de voorkant van de ombouw moet nog gemaakt worden.

Moet ik nu het bad al op de lat plaatsen met daarop silliconenkit en dan met water vullen zodat hij zich daar goed indrukt. En hier dan na de zij kanten en voorkant maken van cellenbeton (op bovenste laag dan een hoeveelheid silliconen kit spuiten en dan met blok en al tegen de rand van het bad drukken?

Wat is volgens jullie de best volgorde die ik kan volgen.
 

Michiel_H

  • #7
Dat is op zich een goede volgorde. Maar vergeet niet om het bad te stellen met de pootjes. Met de pootjes moet het bad worden gesteld en deze moeten het bad ook blijven dragen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu