(Foto)Draagkracht badombouw whirlpool

Rickrox

  • #1
Beste medeklussers, ik heb jullie hulp/advies nodig!

Ik ben bezig met onderstaande whirlpool in te bouwen. Ik heb latten (groen) tegen de muur aan zitten ondersteund door staanders. Daarnaast heeft het bad 4 (wat naar mijn mening) onstabiele pootjes. Is dit stevig genoeg? Moet de ombouw aan de voorkant veel draagkracht aankunnen? Ik hoop van niet, zie foto 2.

Ik heb erg beperkte ruimte om de ombouw te maken aan de voorkant, het liefst heb ik de tegel (1cm plus nog wat lijm) gelijk met de badrand. Ik dacht zelf aan een dun frame van hout en daar wedi bord erop en dan de tegel er tegen. Wat denknen jullie?
Is het bestaande stevig genoeg? Kan ik de voorkant zonder noemswaardige draagkracht maken?

Gr Rick.en alvast dankje!
IMG-20231015-WA0007.jpg
IMG-20231015-WA0008.jpg
 

Sander 1972

  • #2
Als je de afvoer hebt zitten, doe je wel even water in je bad voor je verder gaat. En de voorkant kan dicht met board voor de badkamer of gips blokken die worden ook wel gebruikt
 
  • Like
Waarderingen: Rickrox

Rickrox

  • #4
Hi @Sander 1972 afvoer zit er nog niet. Moet dat board /voorkant veel gewicht dragen of zijn de 3 andere zijdes plus poten stevig genoet?

@Henk253 dank voor je antwoord. Via de muur kan ik er moeilijk bij omdat de leidingen daar ook in de muur zitten. Bad omdraaien kan niet omdat dan de motor anders zit en ventilatierooster kan niet aan de andere kant. Denk jij dat de 3 zijdes plus poten genoeg draaikracht hebben zodat het board niks hoeft te dragen? Dank
 

Haplo

  • #6
Bij zo'n bad eerst tegelen, dan bad plaatsen. Ik zou het bad ook omdraaien.
 

Rickrox

  • #7
@Henk253 @Haplo Dit gaat niet... dan komt er een gat van 50x50 op een andere kamer.
Ik ga het eerst tegelen op julie advies, dan bad plaatsen en dan een soort van afneembare voorkant dat bij problemen het bad eruit kan zonder al te veel sloop werk (nieuwe voorkant) webi plaat. Ik zal bij het tegelen rekening houden dat de tegel niet op de badrand komt, bij de wanden maar er achter. De voorkant/ plaat gaat niet veel gewicht dragen van het bad maar ik hoop dat de andere kanten het houden (houtwerk).
 

Sander 1972

  • #8
Kijk naar het filmpje die Henk geplaatst heeft, #5 blauwe letters
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu