Badombouw - steunlatten en de juiste volgorde

Pietertje1989

  • #1
Ik ga deze week een nieuw bad plaatsen. Ik wil gaan werken met cellenbeton. Ik heb hierbij nog een paar vragen:

1. De steunlatten tegen de muur zijn, voor zover ik heb gelezen, meestal van hout. Kan ik hiervoor onbehandeld vurenhout gebruiken, of valt deze door houtrot na 10 a 15 jaar van de muur?

2. Wat is de aan te raden volgorde:
a. eerst het bad plaatsen en afvoer aansluiten; vervolgens de cellenbeton plaatsen.
b. eerst de cellenbeton ombouw maken, ruimte houden voor een "serviceluik" voor het aansluiten van de afvoer, vervolgens pas het bad plaatsen. (en in dit geval, hoe maak je het serviceluik dicht?)
 

Marcn88

  • #2
Een luik om bij het syfon te komen is altijd wenselijk, persoonlijk plaats ik altijd eerst de latten tegen de muur hier een dikke ril kit tussen de muur en bad dan afvoer aansluiten en bad vullen om te controleren op lekkage dan ombouw eronder plaatsen
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Eerst bad plaatsen en aansluiten.
Dan zoals al gezegd, controleren op lekkage van de afvoer en niet vergeten van de overloop.

Daarna het bad dichtmaken met blokken.
Service luik wordt eigenlijk nooit meer toegepast, want als je er bij moet zijn, dan is zo een luikje veel te klein om er fatsoenlijk bij te kunnen.
 

Pietertje1989

  • #4
Bedankt voor de tips. Ik ga dan ook eerst het bad plaatsen. Is het trouwens gebruikelijk om een kimband tussen het bad en de muur te zetten? Zo ja, kun je de kimband, net als het bad zelf, met siliconenkit bevestigen?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Het is niet nodig, om kimband daar te zetten.
 

Bart Segers

  • #6
Als je dan het bad aansluit enz. Kan je dan de bovenste laat Ytong nog wel goe plaatsen? Ik las heir al ergens van die eendenbekjes, en om deze dan vol met put te spuiten, maar krijg je de bovenste laag Ytong tot 2 cm onder de binnenrand van het bad? Ik ga tegels van 80/80 gebruiken voor de wanden, dus een serviceluik zit er bij mij ook niet in.
Hartelijk dank voor de reactie alvast.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu