Badombouw met rand rondom + onderkant inspringen

Rvdb20

 • #1
Hallo allemaal,

Heb al flink wat nuttige informatie van de site kunnen halen hier. Over het volgende kan ik echter niet geheel de juiste info bij elkaar sprokkelen dus toch maar geregistreerd net.

We zijn onze badkamer aan het tekenen. Daarin komt het bad voor het raam tussen 3 muren. De totale breedte voor het raam is ongeveer 2 meter. Als we daar een bad van 180 of 190 plaatsen houden we dus nog een stukje over.

Idee wat we hebben is dat we aan de bovenkant een rand rondom het bad maken welke we betegelen (mozaiek). De voorzijde komt een plaat welke aan de onderkant inspringt. In die dorpel zit dan meteen een onzichtbaar luikje voor de luchtaanvoer van de Whirlpool.

Leuke ideeën: maar hoe kan ik dat praktisch nou het beste maken. Mooiste is het als de gehele voorplaat een verwijderbaar serviceluik wordt. Maar de voorbeelden die ik zie zijn voorpanelen die aansluiten onder de badrand. Dat zou ik dan niet hebben.

Hoe kan ik het beste de ombouw maken zodat deze 1. inspringt aan de onderkant 2. het tegelwerk aan de bovenzijde in elkaar doorloopt en toch 3. het voorpaneel verwijderbaar blijft mocht er iets aan de hand zijn.

Bedankt voor het meedenken alvast!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rvdb20

  • #2
  Is er nog iemand die me hiermee op weg kan helpen? Bedankt alvast.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu