Badkamervloer van beton / hout

Josr

  • #1
Hoi,

Ik lees op dit forum (e.a.) dat geadviseerd wordt om een badkamer op een houten vloer te voorzien van een betonvloer met lewisplaten.

Mijn vraag is waarom er op de houten balken geen bepaalde platen komen (watervast multiplex ofzo), waarop getegeld wordt?

Wat is het voordeel van een badkamervloer op een betonnen vloer ipv hout?

Groetjes, Jos
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Hout werkt en buigt altijd waardoor zo'n constructie moeilijker waterdicht te krijgen en te houden is.
Beton is van zichzelf al geheel waterdicht en werkt nauwlijks.
 

H@ns

  • #3
Je kunt best een alternatief toepassen maar ook daarbij geldt, zoals Headhunter al aangeeft, starre ondergrond en waterdicht!

Vroeger werd de beton op de houten vloer gestort met een tussenlaag van teer. Tegenwoordig zijn er materialen die het allemaal wat gemakkelijker maken zoals de zwaluwstaartplaten.

Gewoonweg wat triplex en tegels voldoet niet, hier is iets meer aandacht voor nodig...
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Een collega verwacht dat een betonopstorting te zwaar is voor zijn houten vloer en maakt in zijn badkamer een vloer van een soort linoleum. Dus als je niet tegelt, zijn er wel mogelijkheden.

grtz
Henk
 

BeeTeeWee

  • #5
Het voordeel van het gebruik van zwaluwstaartplaat is juist, dat bij een zeer geringe opbouwdikte (dus relatief laag gewicht) een enorme sterkte wordt bereikt. Desnoods kun je dan nog met lichtgewicht beton werken, dat nog 30% lichter is dan normaal beton.

Een houten vloer zal altijd meer werken en buigen en is daarom niet echt geschikt om op te tegelen. Een soort linoleum is dan een betere oplossing, maar dat moet je ook mooi vinden.
 

NikGear

  • #6
Als je helemaal op zeker wilt spelen dan verdubbel je het aantal balken door tussen de bestaande extra balken op te hangen met balkdragers. Heb ik gedaan. Vloer met Lewis en kifbeton plus tegels is nu volkomen stijf en dus waterdicht (denk aan kimband)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu