Onjuiste/verwijtbare aanleg van stroom over badkamervloer?

Justus 666

  • #1
Beste klussers,

Ik heb een vraag over hoe stroom over de vloer van een badkamer mag lopen.

Het gaat om een geschil over de volgende situatie:

Een kennis van mij woont in een woonblok met een vereniging van eigenaren.
Het pand is begin jaren tachtig gebouwd, en heeft betonnen vloeren.

De directe bovenbuurman van mijn kennis heeft onlangs een klusser ingehuurd (geen gediplomeerd elektricien of zo) die de badkamer heeft ontdaan van alle betegeling en leidingen, en daarbij ook een elektriciteitsleiding heeft doorgeknipt/vernield welke na later bleek de stroomleiding voor o.a. het plafondlicht van de direct ondergelegen badkamer van mijn kennis.

Het geschil gaat erover dat de bovenbuurman beweert dat 'de stroom nooit zo aangelegd had mogen worden', en hij en zijn klusser er dus niets aan kunnen doen dat het nu fout is gegaan.

(Mijn kennis heeft nu sowieso al 150,- kosten van een klusjesman die op zondag moest komen kijken waarom haar stroom was uitgevallen.
De aardlek kon ook niet meer aan)

Aankomende kosten (o.a. een gediplomeerd elektricien) om de boel weer te herstellen heeft hij eerst bij de verzekeraar neergelegd, maar die heeft aangegeven dat het door eigen toedoen is ontstaan, en dus buiten de verzekering valt.

Nu gaat hij proberen om de vereniging van eigenaren te overtuigen dat het een gevolg is van onjuiste aanleg bij de bouw (ruim 30 jaar geleden dus), en dat de kosten van herstel dus ook door andere bewoners gedeeld moeten gaan worden.

Ik heb zelf geen idee wat er wel of niet mag qua stroomleidingen over de vloer van een badkamer.
Voor zover ik nu begrijp lagen de stroomkabels van mijn kennis dus op de betonnen draagvloer van de bovenburen, in pvc-pijpen, en (naar ik aanneem) afgedekt met cement en badkamervloertegels.

Kan de buurman een punt hebben dat dit niet zo mag?

alvast bedankt!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Haal hier een deskundige bij, op het forum doen over dit soort gevallen geen uitspraken, dit is een juridische aangelegenheid die volgens de forumregels niet behandeld wordt.

Als ik het zo lees hebt u in eerste instantie een elektro technicus en een jurist nodig.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu