Egaliseren cq vloerverwarming van badkamervloer

Minimens

  • #1
Hallo klussers,

Ik wil in mijn badkamer een electrische vloer verwarming van Magnum millimat gaan leggen. In de installatie instructie van de vloerverwarming kan ik deze vloer verwarming in de tegellijm leggen of ik kan deze verwarming in de gietmortel leggen.

Ik wil mijn bestaande tegelvloer laten liggen. Hierover komt dus mijn vloerverwarming te liggen. Verder moet ik ook de vloer iets egaliseren ivm een douche "bak" (verlaging in mijn badkamervloer). Daarna zal er weer een nieuwe tegelvloer opkomen.

Nu mijn vraag: Is het beter om de vloerverwarming in de tegellijm te leggen of in de giet mortel? Heeft iemand een goed advies cq ervaring hiermee?

Groeten,

Stefan
 

Gerrit

  • #2
Ik heb beide wel gedaan, en beide methoden werken goed. Nadeel van jouw methode is dat er vermoedelijk geen isolatie onder zit. Het effect zal dan duidelijk minder zijn, vooral als de vloer doorloopt in de naastgelegen vertrekken. Ik heb er dan maar niet over als de vloer op de begane grond zou zijn en op zand gestort....... :?
 

Espaan

  • #3
Nadeel van de tegellijm methode (zoals in de installatiebeschrijving bij Magnum) is dat je 2 lagen moet aanbrengen. 1 met de mat erin en dan een 2e laag voor de tegels.
De egalisatie moet je toch storten en als je daar de mat indoet kun je daarna gelijk tegelen. Zolang als het een dunne laag is zal het warmteverlies tov de tegellijm methode wel meevallen.

Bij het leggen in de egalisatie moet je wel zorgen dat de mat overal goed vastzit, anders komt deze omhoog drijven. (daar hadden wij thuis wat last van :) ).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu