Badkamervloer gedeeltelijk ophogen - zijkant van ophoging

sander9023

  • #1
Hoi,

Er is al veel geschreven over het ophogen van een badkamervloer. Toch heb ik nog een vraag waarvan ik hoop dat iemand me daar mee kan helpen.

In verband met het aanbrengen van de afvoer voor een bad en inloopdouche, wil ik de bestaande (betonnen) vloer deels met zo'n 7 cm verhogen. In verband met de deur, wil ik bij de entree van de badkamer geen ophoging. Het ophogen zal ik doen met gietmortel. De gehele vloer zal daarna worden betegeld.

Mijn vraag is nu, van welk materiaal ik de zijkant van deze ophoging het beste kan maken (zie pijl op tekening). Ik heb op dit forum veel gelezen over de risico's van het gebruik van hout in de badkamer, en ook Ytong blokken lijken te worden afgeraden ivm belasting. Waarvan kan ik dan deze rand het beste maken?

Alvast bedankt voor sugggesties

klusidee_vraag.png
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Doordat afbeeldingen hier teruggeschaald worden naar max 600 pixels breedte, is je tekening erg klein geworden.

Hier een wat grotere weergave:
vergroot.jpg


Inhoudelijk heb ik geen antwoord, niet mijn vakrichting.
 

moerkerken

  • #3
Wat je vaak ziet bij deuren is een dorpel van natuursteen (composiet) bijvoorbeeld. Deze worden vaak tegen de verhoging aan geplakt. Echter heb jij een best wel lengte, ik denk niet dat die dorpels er in die lengtes verkrijgbaar zijn of je krijgt al gauw maatwerk. Om wat voor lengte gaat het hier vanaf de bovenkant van je foto tot aan de onderkant van je foto?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu