(gedeelte)badkamervloer verhogen.

Klaasven

 • #1
Dag vak klussers,

Ik ben begonnen met de renovatie van de badkamer en loop tegen wat vraagstukken aan. Mijn vloeren zijn zogenoemde spanvloeren en serieus hard ben ik achter gekomen.
Aangezien we een inloopdouche krijgen met een drain moet ik ergens heen met de riolering. Ik wilde de drain op de bestaande riool aansluiten maar deze ligt naar mijn inziens zo diep dat ik niet zo diep durf te hakken in de vloer. Ik zit nu bij de bestaande riool op -7 bovenkant buis ( die 40 rond is) Daarom wilde ik de douchvloer ophogen om weg te komen met mijn afschot. Wand ik kan de drain er wel in kappen maar dan zit ik nog met me afschot. Ik moet 1.75mtr overbruggen. Dus had bedacht dat ik de vloer van enkel de douche en wc gedeelte op te hogen. Zie daarvoor de bijgevoegde tekening. ( de tekening is uiteraard niet op schaal maar geeft wel een rieel beeld van de situatie. Het afschot van de douche loopt natuurlijk recht naar de drain)

Maar hoe kan ik dat het beste aanpakken? zwaluwplaat vloertje maken en deze volstorten met zandcement? ipx? platen of gipsblokken? of betere andere ideeën?
Het is de 1e keer dat ik dit soort werk ga doen, dus weet niet zo goed te beginnen met de beste oplossingen.

Aangezien ik niet veel ervaring heb met het afreien van de vloer dacht ik dat het niet handig was om de hele vloer op te hogen. Voor een klein gedeelte kan ik een constructie maken waarop ik de afreilat overheen kan laten lopen en dit dus een relatief eenvoudig en makkelijk te realiseren klus(je)is...Zeg ik als niet ervaren vloerensmeerder :)

Jullie andere/betere ideeën?
 

Bijlagen

 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Haplo

  • #2
  Ik weet niet of er nog een deur voor komt, maar anders kun je ook alleen de douchevloer op afschot leggen en onder de deur een dorpel plaatsen
   

  Klaasven

  • #3
  Nee het word een inloop douche met vaste wand. Dus dat is geen optie.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu