Badkamer ventilator uitbesteden of zelf doen?

JuliaA

  • #1
Hoi klussers!

Bij onze badkamer 2 jaar geleden dacht ik dat de venitalor wel netjes was afgewerkt, maar eigenlijk is er best geprutst.
Vandaar met veel moeite de ventilator van de muur weten te krijgen, want die was helemaal vastgeplakt met kit en daardoor plakte de kap op de ventilatie....
Ook is het plafond wat verlaagd. Waardoor de kap dus "passend" gesneden is.

WhatsApp Image 2022-03-24 at 2.32.22 PM.jpeg
WhatsApp Image 2022-03-24 at 2.20.59 PM.jpeg


Ik wil graag een ventilator met timer en vochtmeter (dus ik dacht ik heel hem eraf, meet op en installeer een nieuwe... Maar helaas). Maar nu heb ik dus twee opties:
  • Dit gewoon uitbesteden. Misschien zelfs het gat compleet verplaatsen zodat het gewoon goed past. Maar ik ben bang voor schade en wij hebben de spouw vorig jaar laten isoleren. Maar oké, dan zou ik er "vanaf" zijn.
  • Zelf er wat van proberen te maken. Daarover heb ik nog wat vragen.

Ik heb nu deze ventilator gevonden die denk ik het beste bij het gat en de muur gaat werken: Ventilator
Sowieso is het niet te doen dat de kabels voor de tegel lopen. Volgens mij zit er niks anders op den de tegel bovenaan los te halen. Ik hoop dit te kunnen doen zonder het plafond los te moeten halen. Onze ventilator is mee aangesloten aan de dimmer van de badkamer:

Vraag 1: Zal de ventilator ook werken als de dimmer niet aan is?
Er zit een fase-draad die nu niet gebruikt wordt.
Ik hoop van wel, want anders moet ik nieuwe kabels van helemaal vooraan tot achteraan door een plafond moeten trekken waarvan ik geen idee heb hoe het eruit ziet.:cry:

Vraag 2: Het gat lijkt groter gemaakt en verloopt schuin (naar boven). In de handleiding van de ventilator staat: "Bij montage moet u ervoor zorgen dat er afdichting zit tussen pijp/kanaal en wand/plafond om te voorkomen dat er vochtige lucht/condens in de wand of het plafond komt." Zou volgens mij prima met een flexibele buis moeten kunnen toch? Opvullen van eventuele restruimte met pur?

Vraag 3: Is een terugslagklep aan te raden?



Alvast bedankt lieve mede-klussers!
Groetjes,
Julia!
 

JuliaA

  • #2
He!

Na een nachtje slapen toch besloten met de aannemer van de badkamer op te gaan zoeken voor een oplossing :-)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu