Badkamer ventilator heeft zichzelf gerepareerd?

girlsweet

  • #1
Zaterdagavond viel mij op dat de badkamer ventilator aan stond, terwijl ik er niet was geweest. Hij werkt op een timer en staat altijd nog een kwartiertje aan + hij is aangesloten op de lichtschakelaar. Als ik de lamp aan deed, brandde er een lampje en als ik de lamp weer uitdeed brandde dit lampje niet, maar verder veranderde er niets in geluid/sterkte.

Zondag heb ik de schakelaar in de meterkast uitgezet, toen stopte hij wel. Na dit gedaan te hebben heb ik het kapje eraf gehaald en zoveel mogelijk stof verwijderd. Helaas ging hij gelijk weer aan zodra ik de schakelaar weer aanzette. Ook geprobeerd de schakelaar in de meterkast de hele nacht uit te laten, maar de volgende ochtend was het weer raak.

Vanmorgen stond ie nóg aan, en nu is ie ineens weer uit. Ik deed het licht aan, de ventilator ging weer aan en het lampje brandde weer. Vervolgens het licht weer uitgedaan, hij liep weer een kwartiertje door en ging vervolgens, zoals vroeger, weer uit.

Enerzijds ben ik natuurlijk opgelucht dat het weer werkt zoals eerst, maar ik weet niet goed wat ik ervan moet vinden.

Moet ik me zorgen maken?
 

ADDave

  • #2
Tja voor ons is het een nog groter raadsel zonder merk/type ventilator of wat foto's.

Als ik moet gokken heb je een ventilator met vochtsensor. Die gaat pas uit als de ruimte onder een bepaald vochtigheidspercentage komt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu