Badkamer renovatie Beton Cire en Terrazzo vloer

daimih

  • #1
Hallo!

Ik wil mijn badkamer onder handen gaan nemen, maar ik loop tegen wat dingen aan. Ons huis was een jaren 90 huurhuis en de badkamer bestaat uit een slecht onderhouden Terrazzo vloer met witte huurhuis tegeltjes op de muren. Niet al te fraai dus. De tegels eraf krijgen was een helse klus in de keuken, dus voor de badkamer zat ik te denken om Beton Cire erover heen te smeren. Dit wil ik gebruiken voor alle muren (ook in de doucheruimte) maar ook voor de vloer buiten het douche gedeelte om (volgens mij werkt dit namelijk niet top voor de douchevloer zelf). Nu loop ik tegen het volgende probleem aan:

Het doucheputje is in de terrazzo vloer gelegd. Dit gaat om een plastic putje waardoor je dus niet bij de afvoer kan komen. De afvoer loopt eerst nog een heel stuk horizontaal door in de Terrazzo vloer. We hebben wat mensen langs laten komen, maar die zeggen allemaal dat we het hele putje eruit moeten beitelen en zo weer een nieuw putje moeten aansluiten. Ik zat toch te hopen op wat minder extreems. Daarnaast vind ik het ook wat om de terrazzo open te breken, een veel waterdichtere ondergrond ga je niet krijgen. Dus ik zit toch wat meer aan een putje in een putje oplossing te denken.

Zelf dacht ik daarbij aan:
- Een douchebak: Ik zou dan wel echt een moderne lage willen, maar daardoor weet ik alleen niet nog hoe ik de douchebak op het oude doucheputje kan aansluiten, er is namelijk geen ruimte voor een sifon. En de plek waar ons huidige putje zit is afwijkend. Een standaard douchebak komt daar qua afvoer dus niet mee overeen.
- Tegelen: Zou natuurlijk altijd nog een optie zijn, dan kan het oude putje gewoon blijven voor wat het is en deze dan goed sealen met een siliconen kit?

Hebben jullie misschien nog andere ideeën wat een goede oplossing zou kunnen zijn? Het mooiste zou naar mijn idee toch iets van een douchebak plaat zijn maar die je zelf op maat kan zagen (en dus ook de plek van het doucheputje zelf moet inzagen) maar ik kon niks op het internet vinden.

Ben benieuwd naar jullie ideeën. Alvast bedankt!

Grt Daimi

IMG_5967.JPG
 

Sander 1972

  • #2
Als de badkamer nog te gebruiken is, zou ik door sparen tot je een goede verbouwing kan doen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu