Renovatie badkamer: vloeropbouw met vloerverwarming en beton cire afwerking ok?

Svenvv

  • #1
Hallo,

Ben op dit moment bezig met de renovatie van onze badkamer. En zou voor een aantal zaken graag jullie hulp willen! Mijn eerste vragen gaan over de vloeropbouw.

Huidige status: de badkamer is gestript; alle muren zijn kaal (kalkzandsteen), alle oude leidingen weg en het plafond & de vloer is eruit (houten balklaag aanwezig van 170 x 70 mm, HOH 520 - 580 mm, overspanning 1.9 m).

Het idee qua indeling:
badkamer klusidee v1.PNG


Deze badkamer wil ik laten afwerken met beton cire. Een aanzienlijk deel van de badkamer (alles behalve onder het bad en in de inloopdouche) zal voorzien worden van elektrische vloerverwarming. Heb nog geen enkele ervaring met het voorbereiden van een badkamer die wordt afgewerkt met beton cire, daarom graag jullie hulp! Behalve het aanbrengen van de beton cire zal ik alles zelf uitvoeren.

Het voorlopige idee voor de vloer is:
1) Balken laag verstevigen door het plaatsen van 6 extra balken (170 x 70 mm)
2) Zwaluwstaartplaten
3) Lichtgewichtbeton (40 mm, klasse LC25/28)
4) Vloerverwarmingsmatjes
5) Krimparme zandcement met wapeningsvezels (25 mm op het laagste deel (drain) tot 40 mm bij hoogste deel, klasse C20)
6) Kimband en kimpasta
7) Cementgebonden uitvlakmortel (ca 4 mm)
8) Beton cire afwerking

Mijn vragen zijn:
1) Wat vinden jullie van de vloeropbouw? Wat zouden jullie anders doen?

2) De cementgebonden uitvlakmortel (laag 7) is om een vlak oppervlak te verkrijgen voor het aanbrengen van de beton cire (waarvan de professionals zeggen dat het waterdicht is). Deze laag uitvlakmortel ligt nu boven de kimpasta laag, is dit erg? Zijn er betere manieren om dit alsnog strak te trekken?

3) Kan de elektrische vloerverwarmingsmat ook in de betonlaag gestort worden?

4) Ik heb tot nu toe alleen maar met elastische kimpasta gewerkt. Is het nodig om in dit systeem te kiezen voor een cementgebonden kimpasta?

Ik hoor graag van jullie!

Sven
 
Laatst bewerkt:

Inge72

  • #2
Ik ben ook mijn badkamer aan t renoveren en wilde ook beton cire op de vloer aanbrengen, maar verschillende experts hebben mij inmiddels afgeraden het in de douche te leggen. Ten eerste is de aansluiting rond de afvoer moeilijk waterdicht te maken. Ten tweede krijg je kennelijk snel kalkvlekken van water dat op de vloer blijft staan ☹
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu