Badafvoer monteren, plug vastzetten op waste?

Veronika

  • #1
Beste allemaal,

Heb een bad-afvoer-overloop combi gekocht, met waste. Overloop en afvoer heb ik op het bad gemonteerd, echter bij de plug die bij de afvoer hoort stuit ik op een probleem.

Deze plug wordt dus met de waste bediend, en moet hierbij omhoog en omlaag schuiven. Hiervoor heeft de plug een lange "steel", die de afvoer in steekt, met onderin een schroef met scherpe punt en een moertje.

De wasteknop bij de overloop bedient een plastic "palletje", een soort hefboompje, dat omhoog en omlaag beweegt onderin de afvoer. Dit palletje heeft over de lengte een groef lopen.

Het probleem: hoe maak ik de plug-met-steel nu vast aan dat palletje??

Ik heb de indruk dat ik de plug aan het plastic palletje zou moeten vastzetten door de schroef door het plastic heen te draaien?? In de groef van het palletje wel te verstaan. Waarbij het palletje dan om de schroef heen zou moeten kunnen schuiven bij de beweging van boven naar beneden, en zo dan de plug in en uit zou moeten trekken.

Echter, de schroef lijkt me zo dik voor het smalle palletje. Bovendien krijg ik m er gewoon niet doorheen geperst. Ook niet na het voorboren van een klein gaatje.

Wie o wie? Ik kan ook nergens montageinstructies of afbeeldingen hiervan vinden. Fijn als iemand meer weet!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Er staat vast wel ergens een merk op, het is handig dat te weten.
Een foto kan ook.
 

Veronika

  • #3
Het is een Viega Simplex geloof ik. Hoewel dat type kon ik niet terugvinden op hun site. Ja, een foto, gisteren te gaar voor, hoopte op een geniale tip voordat ik vandaag weer verder ga ploeteren in het huis!
 

Xr8

  • #4
De plug met steel komt helemaal niet vast aan het hefboompje. Deze steel gaat door een gat in de bevestigingsschroef en wordt daardoor direct op zijn plek gehouden in het midden.

Succes.
 

Veronika

  • #5
Met de bevestigingsschroef bedoel je die waarmee het metalen "putje" - en dus het hele afvoerputje eigenlijk - op het bad wordt geklemd?

Hoe trekt het hefboompje de plug dan naar beneden? De plug lijkt in mijn geval dan toch "los" in het gat te hangen.

Hmm misschien bij nader inzien: los, zou ook wel prettig zijn om de plug eruit te kunnen trekken als je het water sneller wilt laten weglopen? Vraag ik mij wel af waarom de schroef met moertje onderin te plug-steel zitten. Maar dat is dan wellicht puur om de hoogte in te stellen...
 

Xr8

  • #6
Het hefboompje trek de plug niet naar beneden. Dit gebeurd door de zwaartekracht. Het hefboompje drukt de plug alleen maar omhoog om het bad leeg te laten lopen.

De bevestigingsschroef is vaak een verchroomde schroef met een 6 kant kop en daarin een gleuf voor een grote schroevendraaier.

Het klopt dus dat de plug los in het gat van de schroef hangt. Daardoor kun je deze plug er uit trekken om het roostertje schoon te maken.

De schroef onderin de plug is inderdaad om de optilhoogte in te stellen. Daarmee kun je de steel langer of korter maken.

Wellicht ten overvloede maar haal wel de folie van het bad ter plaatste van de plug en overloop!

Succes.
 

Veronika

  • #7
Jep, de puzzelstukjes vallen op hun plaats!

Dank!! Was gisteren te moe geloof ik :-)

En, o ja, ik realiseer me net, dat als het bad vol is, niet alleen de zwaartekracht de plug wel laat zakken, maar natuurlijk ook het gewicht van het water! Waardoor de plug dan toch wel strak wordt aangeduwd. Het leek me zo'n slappe afsluiting nl.
 

Veronika

  • #8
Alles lijkt me in orde zo, hoor. Topic mag dicht van mij!

(PS kan de afvoer pas over enige weken testen, wacht dus niet op een mooie "uitslag" van dit project :cool: )
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu