Badafvoer zolder

Tbklus

  • #1
Ik ben bezig om een zolder op bad te plaatsen, nu alles volgens tekening klopt, heb ik alleen nog vraagtekens bij de afvoer van het bad. Boven loop er één leiding (diameter 40mm) die bestemd is voor de afvoerwater van de cv-ketel. Daarna gaat deze naar beneden op de standleiding, waar ik niet bij kom. Hiertussen bevindt zich nog een ontluchtingspijp (die door het dak naar buiten gaat. Mag ik na de ontluchtingspijp een aftakking maken voor de afvoer voor het bad? De bedoeling is dan daar een t-stuk te plaatsen naar het bad met een diameter van 40mm. Heeft het nog een meerwaarde om de leiding van circa 4 meter op afschot uit te voeren met 50mm? Dan wordt het dus afvoer bad 40mm-->leiding op afschot 50mm-->aansluiting op bestaande afvoer 40mm. Zelf denk ik dat alles 40 mm afdoende is.

 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Bij 40 gaat het niet goed, als je stop bad er uit trekt loopt bij cv over.

bad aan sluiting beter op 50 mm, moet je een lange leiding leggen voor je bij stand leiding dan die 75 gaan uit voeren.

Waarom kan je niet bij de standleiding komen.
 

Tbklus

  • #3
Bedankt voor je antwoord Henk

Ik kom niet bij de standleiding aangezien de standleiding zich beneden achter de bestaande badkamer bevind (bad komt op zolder). De ontluchtingspijp en cv afvoer bevinden zich wel hoger dan de (nog te monteren) t-stuk. Op de foto zijn er 2 verwarmingsbuizen te zien en daaronder wil ik dan de aansluiting maken, dus links van de ontluchtingspijp en afvoer cv (zie rode kruis). Is het dan nog steeds verstandig om de t-stuk (diameter 40mm), daarna verloop 40mm naar 50mm en dan 4 meter leiding 50mm te plaatsen naar het bad sifon (40mm). Met andere woorden: de afvoerleiding moet dan voor 4 meter 50mm zijn om daarna aan beide kanten met 40mm aan te sluiten?

 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Is die leiding die naar beneden gaat direct boven in 110 mm of gaat deze met 40 mm naar beneden waar dan de wastafel op zit?
 

Tbklus

  • #5
Dat zou ik niet weten. Ik denk dat deze op de 110 mm is aangesloten, aangezien de wastafel niet in de buurt van deze standleiding zit. De douche en de wc lopen eerder langs de standleiding dan de wastafel. Deze bevindt zich aan de andere kant van de badkamer.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Omdat je dat op je tekening liet zien!

Je kunt het proberen maar echt goed lopen gaat het niet.
Als er nog een leiding op deze leiding aangesloten zit bestaat de kans dat daar alles er uitloopt.

Denk dat bad afvoer beneden in de vloer zit en daar zit de douche ook in die vloer

De capaciteit van de 40 mm is veel te klein voor die lengte.
 

Tbklus

  • #7
Ik was er inderdaad vanuit gegaan dat de leiding zo zat aangesloten zoals op tekening. Ik zal in ieder geval de leiding met 50mm aansluiten verlengen i.p.v. 40 mmm. Dat betekend dus dat ik vanaf het bad (40mm) verder ga met 50mm (4 meter) en aansluit op een 40mm leiding?
 

Tbklus

  • #8
Ik heb net een flinke lading water boven in de afvoer cv laten lopen en ik het vreemde is dat ik het geluid achter de inbouw toilet hoor lopen. 100% niet uit de douche of wastafel afvoer.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #9
Zeg dat wel vreemd dat je zelf niet weet hoe het loopt!

Bad naar boven en aan sluiten vol laten lopen en leeg laten lopen als test.

Als het moet zoals het moet dan maar zo als het niet moet.

Succes
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu