Badafvoer op doucheput of toch nog iets verder bikken..

LifeTec

  • #1
Heren van het goede advies,

De verbouwing is inmiddels goed op gang, aanvoer ligt er, nu de afvoer nog;)

Ik ben gister aan het bikken geslagen, ook na het hebben gelezen van een aantal andere forumberichten of dit onderwerp waar wordt afgeraden om een badafvoer op een doucheput aan te sluiten.

Ik ben begonnen met bikken en de afvoer situatie is als volgt:
20211119_162150.jpg


De toekomstige afvoer van het bad komt in het rechter gedeelte wat wel uitgebikt is, maar waar geen buis te zien is.

De zwarte buis loopt dus met een 90 graden bocht de vloer naar onderen in.

Hoe zouden jullie aanraden dit aan te sluiten? Ik was zelf een beetje bang dat het te veel bik werk zou zijn om die hele 90 graden bocht vrij te maken, maar wellicht met een reperatiemof?

Het sifon van het bad is maar 32mm, denk dus niet dat een reperatiemof ineens het debiet enorm zou verminderen. Echter is die doucheput ook best groot dus we kunnen ook zeggen dat het hele bikken niet nodig was geweest en hem daar "gewoon" op aan te sluiten.

Alvast bedankt voor het advies!

Groeten,

Gerlof

20211119_162150.jpg
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Als je het bad aansluit op de doucheafvoer en je laat het bad leeglopen dan is de kans vrij groot dat de je doucheputje leeggezogen wordt en je stank scherm niet meer werkt.
Denk niet dat jij en je huisgenoten blij zullen worden van de rioollucht in je badkamer.
Dus gewoon verder hakken tot je bij een grotere buis komt met ontluchting naar boven zodat er geen sifons en putjes leeggezogen worden.
 

Klussen.

  • #3
Een 32mm sifon voor een bad is te klein. Maak eerst een goede tekening hoe je het denkt te gaan doen. Daarna kunnen wij je goed adviseren. Effe een bad neerzetten en aansluiten gaat zelden goed.
 

LifeTec

  • #4
Top, dan ga ik nog even door met bikken.

Je zou dan die 90 graden bocht zoveel mogelijk vrij maken en daar een reperatiemof in?
 

LifeTec

  • #5
Het sifon was er bij geleverd, misschien is ie ook wel 40. Kleiner dan 50 iig. Het ging me in deze vooral over het stuk na de sifon, van Gerrit begrijp ik dat het nadeel vooral de zuigende werking is die de constructie zou kunnen hebben via het doucheputje, daarmee is het voor mij verder helder. Bedankt voor de snelle reactie iig Gerrit en Jan!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu